Nieuws

Buffel hekelt oud-trainer Gullit

on

Thomas Buffel kwam op zestienjarige leeftijd naar de jeugdopleiding van Feyenoord. De Rotterdammers zagen in hem een groot talent. Onder trainer Bert van Marwijk kon de Belg twee jaar lang op een basisplaats rekenen, dat veranderende echter toen Ruud Gullit eindverantwoordelijke werd.

“Feyenoord bood mij een nieuw contract aan, maar ik wilde niet bijtekenen. Ik had rugnummer 19 en Gullit wilde dat ik met 10 ging spelen. Hij hamerde er ook constant op dat mijn handelingssnelheid omhoog moest. Ik had een tik op mijn enkel gekregen en was maar net op tijd fit voor de eerste competitiewedstrijd. Vijf minuten voor de aftrap riep hij me bij zich en zei hij doodleuk dat het mijn laatste kans was. Daarna heb ik nog maar weinig gespeeld”, vertelt Buffel aan Life After Football.

“Ik ben nog één keer gestart, als defensieve middenvelder. Ik mocht de middenlijn niet over. Ik vermoed dat hij schrik had dat ik ging scoren en dat hij mij dan niet meer uit de ploeg kon zetten. Vreemd toch, want ik had de jaren ervoor achttien en vijftien doelpunten gemaakt.” Buffel maakte uiteindelijk in 2005 de overstap naar Glasgow Rangers. Diezelfde zomer legde ook Gullit zijn taken bij Feyenoord neer.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login