Nieuws

Bronzen Plaquette gestolen uit Coen Moulijn muurtje 

on

Een revanche-actie van AS Roma-fans kan het niet zijn, onderstreept Hans Citroen. Maar de Rotterdamse kunstenaar is wel geraakt door de diefstal van de bronzen plaquette van ras-Feyenoorder Coen Moulijn uit het eind vorig jaar opgetrokken muurtje in het Rotterdamse Oude Noorden.

 ,Ik ben door Gemeentewerken gebeld,” aldus Citroen. ,,En het is al vóór Roma-Feyenoord gebeurd, hoor.” Wat hij wel vrijwel zeker zegt te weten, is dat dit niet op het conto van Feyenoord-supporters kan worden geschreven. ,,Want die gaan zo niet met hun helden om.”

De bronzen plaquette is onderdeel van het nieuwe muurtje voor de legendarische linksbuiten van Feyenoord (1937-2011) op de hoek van de Bloklandstraat, waar Moulijn opgroeide, met het Zwaanshals. Daar wordt de Rotterdamse held herdacht met foto’s én de plaquette.

Breekijzer
,,Ik vermoed dat de daders een breekijzer hebben gebruikt, want vergeet niet dat-ie vastzat met bouwkit en vier pennen van 6 centimeter lengte. Wie weet, is de plaquette er wel met behulp van een auto uitgetrokken.”

Volgens Citroen zijn het souvenirjagers of bronsdieven. ,,Terwijl het brons niet meer dan 40 euro waard is. Het is triest dat dit gebeurt. Gelukkig is de rest nog puntgaaf.”

De kunstenaar is in overleg met Gemeentewerken over een oplossing. ,,We gaan het herstellen. Hoe weet ik niet, maar dit eerbetoon moet weer compleet worden.” 


Bron: Ad.nl
You must be logged in to post a comment Login