Nieuws

Brard op paar details na rond met Azerbeidzjan

on

Joop Hiele verlaat aan het einde van het seizoen Feyenoord. De 54-jarige oud-doelman van de club heeft volgens eigen zeggen ‘een verschil van inzicht met de club.

‘De voormalig international fungeert bij de Rotterdamse club sinds 2008 als ‘hoofd keepersacademie’ in de jeugdopleiding.

,,Er was een flink verschil in visie,” zegt Hiele. ,,Verder valt er eigenlijk niets over te zeggen. Ik vertrek bij Feyenoord en ga op zoek naar iets nieuws. Dat kan in de voetballerij zijn, maar net zo goed daarbuiten. Ik heb de afgelopen jaren diverse diploma’s gehaald, doe bijvoorbeeld veel aan mental coaching. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. Mensen kunnen mij bellen.”

Technisch directeur Martin van Geel zegt het vertrek van Hiele, die tussen 1977 en 1990 dertien seizoenen onder de lat stond bij Feyenoord, te betreuren. ,,Joop is toch een bijzondere naam in de clubhistorie,” zegt Van Geel. ,,Hij heeft hier jarenlang gewerkt. Maar beide partijen zijn een beetje uit elkaar gegroeid.”

Stanley Brard, tot de zomer hoofd opleidingen op Varkenoord, besloot na een gesprek met Hiele dat het beter was om een punt achter de samenwerking te zetten. ,,Dat was moeilijk en dat heb ik Joop ook verteld,” zegt Brard. ,,Voor 1 april moest iedereen duidelijkheid hebben over volgend seizoen. Die duidelijkheid is er nu. Ik heb jarenlang met Joop gevoetbald en nu werken wij ook alweer vijf jaren samen op Varkenoord. Maar soms is het beter om uit elkaar te gaan.”

Van Geel realiseert zich dat de zo bewierookte jeugdopleiding twee belangrijke pionnen gaat verliezen. Hiele, die 352 competitiewedstrijden voor Feyenoord speelde en onder meer de KNVB-beker in 1980 en de dubbel in 1984 won, moet snel worden vervangen, terwijl ook Brard vertrekt. ,,Bij Brard en FC Gabala gaat het nog om enkele details,”zegt Van Geel.,,En Joop moet ook een opvolger krijgen. We kunnen aan de bak.”

Brard bevestigt dat zijn vertrek naar Azerbeidzjan nog altijd niet helemaal is afgerond. ,,Het gaat om details, maar wel heel belangrijke details,” zegt hij. ,,Maar dat neemt niet weg dat ik nu al bezig ben om de opleiding van Feyenoord voor volgend jaar weer helemaal in orde te hebben.”

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login