Nieuws

Brard heeft geen tijd om te genieten van zijn werk

on

De doorstroom van talenten naar het eerste is bij Feyenoord groter dan ooit. De Rotterdamse club maakte de laatste jaren moeilijke tijden door, zowel sportief als financieel.

Op de achtergrond bleef de jeugdopleiding echter springlevend en nu staat er een grotendeels zelf opgeleid elftal in De Kuip. Hoofdverantwoordelijke voor die prestatie is Stanley Brard, die veel lof krijgt toegezwaaid.

De oud-voetballer, die van 1976 tot 1986 zelf actief was bij Feyenoord, keerde na omzwervingen acht jaar geleden terug in de havenstad. Hij staat nu al jaren aan het hoofd van de jeugdopleiding en ziet dat die zijn exponenten afwerpt. Fans en media zijn lyrisch over talenten als Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena en wat ervarener krachten als Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi en Jordy Clasie.
In De Telegraaf laat Brard zaterdag zijn licht schijnen over zijn werk. “Tijd om te genieten hebben we niet”, zegt hij over de opmars van Feyenoord-spelers bij Oranje. “Zodra onze talenten in het Nederlands elftal staan, is de kans groot dat ze worden weggehaald bij Feyenoord. Dan moeten wij hier op Varkenoord zorgen dat de volgende lichting er alweer staat.” Brard hoopt vurig dat de goede ontwikkeling van Feyenoord een prijs tot gevolg heeft.

“Je kunt blijven opleiden, talenten blijven aanleveren, het elftal na een paar transfers weer opbouwen en je kan flinke winsten maken, maar je kan het niet maken om jaren achter elkaar niks te winnen. Daar is deze club te groot voor.” Brard zou het daarom fantastisch vinden wanneer Feyenoord er dit seizoen, voor het eerst in 1999, in slaagt landskampioen te worden. De jeugdopleiding blijft echter sowieso hard werken.

Twee van de beste spelers die de Feyenoord Academy voortbracht spelen nu wel ergens anders; Leroy Fer en Georginio Wijnaldum. De twee middenvelders kozen er, tot groter ergernis van de supporters, voor in te gaan op aanbiedingen van concurrenten FC Twente en PSV. Brard stipt echter wel aan dat Wijnaldum niet zomaar de deur dichttrok. Hij deed een aanzienlijke donatie aan de Academy in Rotterdam. “Het gebaar was al fantastisch. Een teken dat hij als talentvolle voetballer in de jeugd hier een waardevolle tijd heeft gehad.”

Bron: voetbalzone.nl

You must be logged in to post a comment Login