Nieuws

Bozeník met Slowakije naar EK, ernst blessure Kökcü niet bekend

on

Feyenoord werkt een druk programma af, maar in november breekt alweer een interlandperiode aan. Er zijn verschillende spelers opgenomen in definitieve selecties. Hieronder een overzicht.

* Dit overzicht wordt dagelijks geactualiseerd.

Steven Berghuis (Nederlands elftal)
Steven Berghuis had een basisplaats bij de oefeninterland van Oranje tegen Spanje. De Feyenoord-aanvoerder kwam 45 minuten in actie, dat in 1-1 eindigde. Komende week speelt het Nederlands elftal Nations League-wedstrijden tegen Bosnië en Herzegovina en Polen. Justin Bijlow werd opgeroepen door Jong Oranje, maar mocht door een blessure van Jasper Cillessen alsnog aansluiten bij het grote Oranje. Helaas moest hij zich geblesseerd afmelden.

Woensdag 11 november (20:45 uur)
Nederland – Spanje 1-1

Zondag 15 november (18:00 uur)
Nederland – Bosnië en Herzegovina

Woensdag 18 november (20:45 uur)
Polen – Nederland 

Uros Spajic (Servië)
Uros Spajic gaat met het nationale team van Servië niet naar het EK. De verdediger viel in de verlenging van het play-offduel met Schotland in. De Schotten bleken na een 1-1 stand sterker in het nemen van strafschoppen. Voor Servië staan deze interlandperiode nog twee UEFA Nations League-wedstrijden gepland.

Donderdag 12 november (20:45 uur)
Servië – Schotland 1-1 (wns)

Zondag 15 november (20:45 uur)
Hongarije – Servië

Woensdag 18 november (20:45 uur)
Servië – Rusland

Orkun Kökcü (Turkije)
Orkun Kökcü was basisspeler voor Turkije in de doelpuntrijke vriendschappelijke interland tegen Kroatië (3-3). Helaas moest hij de strijd na 35 minuten al staken. De middenvelder ging geblesseerd het veld af. Het is nog onbekend of hij op tijd hersteld is voor de twee duels in de UEFA Nations League.

Woensdag 11 november (18:45 uur)
Turkije – Kroatië 3-3

Zondag 15 november (18:00 uur)
Turkije – Rusland

Woensdag 18 november (20:45 uur)
Hongarije – Turkije

George Johnston (Jong Schotland)
Jong Schotland heeft met George Johnston goede zaken gedaan in de EK-kwalificatie. In Groep D werd een punt gepakt tegen drie Jong Kroatië (2-2). Daardoor staan de Schotten op een gedeelde eerste plaats. Komende dinsdag wacht een duel met de nummer vier van de poule: Jong Griekenland.

Donderdag 12 november (16:00 uur)
Jong Schotland – Jong Kroatië 2-2

Dinsdag 17 november (17:00 uur)
Jong Griekenland – Jong Schotland

Róbert Bozeník (Slowakije)
Door een vervelende blessure die hij opliep bij Slowakije moest hij het EK-play-offduel met Noord-Ierland missen, maar thuis op de bank kon Róbert Bozeník wel juichen. De spits mag zich namelijk gaan verheugen op een eindronde. Slowakije versloeg Noord-Ierland namelijk met 1-2 en bemachtigde zo een EK-ticket voor de eindronde in de komende zomer.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login