Nieuws

Bouw vernieuwde Kuip dreigt financiële strop te worden voor Feyenoord

on

Feyenoord dreigt tientallen miljoenen euro extra kwijt te zijn aan de bouw van de nieuwe Kuip. De ombouw rond het huidige stadion past volgens specialisten niet binnen de huidige afmetingen, waardoor er zo goed als zeker een strook van het bedrijventerrein aan de noordkant moet worden gekocht.

Bovendien zal de Coen Moulijnweg omgelegd moeten worden. De verwachte kosten daarvoor zijn meer dan dertig miljoen euro en de Rotterdamse politiek is niet van plan om daarvoor op te draaien. “Als het niet past, zal Feyenoord de extra kosten moeten betalen”, zei wethouder Ronald Schneider van Stedelijke Ontwikkeling tegen De Telegraaf.

Ook de investering van de gemeente Rotterdam van 35 miljoen euro is nog lang niet zeker door twijfels binnen de politiek. Bovendien is er nog geen oplossing voor de grote verkeers- en parkeerproblemen bij de uitbreiding. Mogelijk dat er parkeergarages gebouwd moeten worden voor meer dan honderd miljoen euro extra.

Dat laat het financiële plaatje voor Feyenoord er heel slecht uit zien. De Rotterdamse club wil alleen groen licht voor het plan van BAM geven als er jaarlijks onder de streep miljoenen overblijft.

Bron: Soccernews.nl

IMG_8334.PNG

You must be logged in to post a comment Login