Feyenoordinbeeld

Botteghin: ‘Mijn zoontje brengt geluk’

Niet alleen Nicolai Jørgensen maakte zaterdagavond zijn eerste doelpunt in De Kuip, ook Eric Botteghin beleefde deze mooie primeur. Met zijn rake kopbal in de laatste minuut bezorgde de Braziliaanse verdediger Feyenoord de 2-1 overwinning op Valencia.
.

Botteghin was er tegen de Spanjaarden al twee keer dicht bij geweest. Halverwege de tweede helft werd een goal van hem afgekeurd, terwijl hij kort voor zijn doelpunt een enorme kans liet liggen. ‘Die kopbal had moeten zitten, maar gelukkig kon ik het een paar minuten later goedmaken,’ zei Botteghin zaterdagavond. ‘Het is maar een vriendschappelijke wedstrijd, maar desondanks is het mooi dat ik mijn eerste goal in De Kuip heb mogen maken.’

.

Dat ook zijn zoontje Rafael van ruim zeven maanden oud in het stadion was, maakte het voor Botteghin extra bijzonder. De kinderen van de spelers liepen voorafgaand aan de wedstrijd met hun vaders mee het veld op. ‘Het was de tweede keer dat hij in De Kuip was. De eerste keer was tijdens de bekerfinale, die we wonnen. En nu scoorde ik terwijl hij er was. Ik denk dat Rafael gelukt brengt,’ lachte de Braziliaan.

.

Nadat Feyenoord alle wedstrijden in de voorbereiding winnend afsloot, is de ploeg klaar voor het echte werk, stelt Botteghin. Te beginnen met de wedstrijd om de Johan Cruijff Schaal, volgende week zondag tegen PSV. ‘We zijn op de goede weg. We hebben de voorbereiding goed afgesloten, met een overwinning op een heel goede tegenstander. Daardoor gaan we met een goed gevoel naar de wedstrijd tegen PSV. Een wedstrijd tegen de kampioen van Nederland, waarin we direct een prijs kunnen pakken. Dat is iets om naar uit te kijken.’