Nieuws

BOTTEGHIN KOPT FEYENOORD NAAR HALVE FINALE

on

Feyenoord weet weer wat winnen is. Dankzij een doelpunt in de verlenging van Eric Botteghin werd Roda JC Kerkrade woensdagavond in eigen huis met 0-1 verslagen in het bekertoernooi, waarmee bovendien een einde werd gemaakt aan een reeks nederlagen op rij. Feyenoord zit dankzij de overwinning donderdagavond in de koker bij de loting van de halve finale van de KNVB beker, in de wetenschap dat nog één bekerwedstrijd gewonnen moet worden voor een plaats in de bekerfinale in De Kuip.

Botteghin kopt Feyenoord naar halve finale

Daags voor de wedstrijd hintte Van Bronckhorst er al naar dat hij in Kerkrade extra zekerheid zou inbouwen in zijn formatie, nadat het zelfvertrouwen van zijn ploeg in de afgelopen weken de ene na de andere tik had gehad. Woensdagavond voegde hij de daad bij het woord door vijf verdedigers op te stellen, in het systeem waarmee Feyenoord in de laatste weken van het seizoen 2013-2014 onder Ronald Koeman een succesvolle serie neerzette.
Het plan waarmee Feyenoord in Kerkrade ten strijde wilde trekken, werd in de eerste helft bij fases duidelijk. De ploeg zocht vanuit een hechte organisatie vaak via de opkomende backs de aanval, waarbij Dirk Kuyt als aanspeelpunt fungeerde en Eljero Elia geregeld de diepte zocht. Op die manier creëerde Feyenoord al in de openingsfase een grote kans, toen Elia vrij werd gespeeld door Kuyt en nipt over schoot.
Dat beide ploegen vooral het resultaat heilig hadden verklaard, werd nog voor rust duidelijk. Feyenoord controleerde het spel en gaf nauwelijks een kans weg, maar werd zelf ook zelden gevaarlijk.
De tweede helft bracht daar weinig verandering in, te meer omdat het veldspel van Feyenoord steeds slordiger werd. De ploeg hield achterin de rijen gesloten, maar wist door een gebrek aan tempo en creativiteit maar zelden tot voor het doel van Roda-keeper Benjamin van Leer te geraken.
Omdat er na negentig minuten niet gescoord was, ging de bekerwedstrijd richting een verlenging. Daarin brak Botteghin kort voor het verstrijken van de eerste helft de ban. Nadat Marko Vejinovic de bal uitstekend doorkopte uit een hoekschop, kon de verdediger via een zweefduik bij de tweede paal binnen knikken. Het was een doelpunt waar Feyenoord naar had gesnakt, zo bleek ook uit de uitbundige wijze waarop de voorsprong door de spelers werd gevierd.
De treffer was voldoende voor een zeer belangrijke overwinning voor Feyenoord, dat in de tweede helft van de verlenging niet meer in de problemen kwam. Daarmee passeerde de ploeg een lastige horde op de kortste weg richting Europees voetbal en tankte bovendien weer wat vertrouwen in aanloop naar de Klassieker van aanstaande zondag.
Roda JC Kerkrade – Feyenoord 0-1 (na verlenging)

Scoreverloop:

105’ 0-1 Botteghin
Scheidsrechter: Janssen
Geel: Nelom (Feyenoord), Poepon, Van Hyfte, Zhukov (Roda JC Kerkrade)
Opstellingen:

Feyenoord: Vermeer; Karsdorp, Van Beek, Botteghin, Kongolo, Nelom; Vejinovic (113’ Toornstra), Vilhena, El Ahmadi; Kuyt en Elia (91’ Basaçikoglu).

Roda JC Kerkrade: Van Leer; Milec, Swinkels, Buijs, Van Peppen (46’ Faik); Inceman, Gullon, Zhukov; Van Hyfte (102’ Noor), Poepon en Peterson (74’ Van Duinen).

Bron: Feyenoord.nl

  

You must be logged in to post a comment Login