Nieuws

Botteghin is klaar voor strijd tegen PSV 

on

Bij Feyenoord constateerde de medische staf gisteren dat de liesblessure van Rick Karsdorp minder erg is dan gevreesd. De jongeling heeft de hoop dat hij de kraker zondag bij PSV haalt nog niet opgegeven. Al kan Giovanni van Bronckhorst sowieso kiezen voor de kracht van Eric Botteghin.
Eric Botteghin, die volgende week maandag zijn 28ste verjaardag viert, debuteerde zondag in de Kuip als invaller voor Karsdorp prima tegen Vitesse. Als het aan de Braziliaan ligt, gaat hij zondag ook tegen PSV de strijd aan. In prima Nederlands vertelt hij klaar te zijn voor de kraker tegen PSV. ,,Ik ben blij dat ik mijn eerste minuten in het shirt van Feyenoord achter de rug heb,” zegt Botteghin, die ook over een Italiaans paspoort beschikt.
,,Het heeft heel lang geduurd voor er een akkoord was tussen FC Groningen en Feyenoord. Toen dat zover was, kon ik mij eindelijk richten op mijn eerste speelminuten. Als dat dan eenmaal zover is, voelt dat heerlijk. Ik heb geduld. Het elftal had twee wedstrijden op een rij gewonnen, dan moet je op een kans wachten.”

Feyenoord haalde alles uit de kast om Botteghin naar de Kuip te halen. Trainer Giovanni van Bronckhorst wilde de Braziliaan, die 2,5 miljoen euro kostte, absoluut hebben. ,,Botteghin heeft zoveel power, dat zag je meteen bij zijn invalbeurt tegen Vitesse,” zegt Van Bronckhorst, die nog maar eens benadrukt dat zijn elftal niet meer zwakker wordt als hij noodgedwongen moet wisselen. ,,Botteghin stond er zondag meteen, dat is voor een trainer heerlijk.”

De Braziliaan was zelf ook tevreden. ,,Ik moest invallen en dat ben ik helemaal niet gewend,” zegt hij. ,,Bij PEC Zwolle, NAC en FC Groningen was ik altijd basisspeler. Ik kan mij slechts één invalbeurt herinneren, in de periode dat ik net voor NAC speelde. Maar het ging lekker, gelukkig.
,,Ik richt mij bij Feyenoord op de twee posities van centrale verdediger. Nee, de trainer heeft niet gezegd dat ik moet concurreren met Sven van Beek. Of met Jan-Arie van der Heijden. Bij een topclub lopen overal sterke spelers, dat is logisch. Van Beek is een heel goede speler. Toen ik zondag naast mij keek op de bank, zag ik allemaal jongens zitten die overal in de eredivisie in de basiself zouden staan. Dat is dus het gevoel dat je krijgt als je bij een topclub speelt.”
Feyenoord droomt alweer van een nieuwe tik voor de Eindhovenaren, die matig zijn begonnen aan de competitie. Als de Rotterdammers zondag winnen in het Philips Stadion, is het gat al zeven punten tussen beide clubs. Botteghin speelde al tegen PSV. Op 2 augustus om de Johan Cruijff Schaal. PSV won met 0-3. ,,PSV is Memphis en Wijnaldum kwijt, dat is lastig op te vangen, hoor. Er zijn natuurlijk goede vervangers gehaald. Maar met FC Groningen waren wij misschien wel beter in de Arena. PSV is en blijft titelkandidaat. Of wij dat ook zijn? Wij hebben een heel goede ploeg, maar we kijken niet zo ver vooruit.”
Ook in Brazilië is het inmiddels doorgedrongen dat de verdediger zich heeft gemeld in de top van het Nederlandse voetbal. Botteghin, afkomstig uit metropool São Paulo, vindt dat een eer. ,,In Brazilië ben ik een onbekende speler, omdat ik al zo lang geleden naar Nederland ben vertrokken. Maar inmiddels zien ze mij af en toe voorbij komen op tv. En recent heb ik ook interviews gegeven.
,,Langzaam begin ik er bekend te worden, maar ik ben inmiddels een halve Nederlander geworden. Ik ga straks in Rotterdam wonen. Ja, dat is qua stad een verschil met Groningen. Maar als je São Paulo gewend bent, is eigenlijk niets meer groot.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login