Feyenoordinbeeld

Botteghin: ‘Feyenoord is een club waar ze houden van spelers die de kont tegen de grond gooien’

on

Ondanks de nederlaag bleef Eric Botteghin donderdag ook in de Europa League-wedstrijd tegen Fenerbahçe (0-1) weer overeind. De Feyenoord-verdediger lijkt op zijn plek in Rotterdam-Zuid. .

“Feyenoord is een club waar ze houden van spelers die de kont tegen de grond gooien, zoals we in Brazilië zeggen. Die hun leven geven, die strijd leveren, de benen uit hun lijf rennen. Daar hou ik ook van”, vertelt Botteghin in de Volkskrant. Toen de Braziliaan op negentienjarige leeftijd naar Nederland kwam, werd hem een heel ander beeld geschetst.

.

“Het belangrijkste was dat een verdediger ook een goede pass moet kunnen geven, werd me gezegd”, zegt de 29-jarige Botteghin met een bedenkelijke blik. “Begrijp me goed, passen is belangrijk, kunnen opbouwen van achteruit ook. Maar de hoofdtaak van een verdediger is dat hij de aanvaller uit de wedstrijd speelt. Die mag niet scoren. Zo simpel is het.”

.

De mandekker stak veel op van zijn trainers: Jan Everse en Jaap Stam bij PEC Zwolle, Erwin van de Looi bij FC Groningen en nu Giovanni van Bronckhorst bij Feyenoord. Stuk voor stuk oud-verdedigers. “Dat heeft me zeker geholpen. Verdedigers denken veel in het teambelang, omdat ze het spel overzien. En voor mij is het makkelijker van verdedigers te leren.”

.

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login