Nieuws

Bosschaart: ‘Gun die 47.000 mensen een hele wedstrijd Van Persie’

on

Pascal Bosschaart spreekt zijn onbegrip uit over de wissel van Robin van Persie in De Klassieker tegen Ajax. Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst had aan het publiek in De Kuip moeten denken, aldus de oud-speler van de Rotterdammers.. 

Van Persie werd een minuut na de 0-3 van Donny van de Beek gewisseld door Van Bronckhorst. “Ik vind het ongelooflijk”, zegt Bosschaart bij RTV Rijnmond. “Ik weet niet wat de achterliggende gedachte was, of hij geblesseerd is of dat hij het seizoen nog af moet maken. Gun de mensen hier in het stadion een Van Persie.”

“Een Van Persie die in de eerste helft weer geniale dingen heeft laten zien. Laat hem gewoon lekker staan. Gun de 47.000 mensen in het stadion Van Persie. Dat is een van de weinige spelers die het elftal op sleeptouw probeert te nemen. Als hij een spits voor een spits brengt, snap ik die gedachte niet.”

Nicolai Jörgensen kwam in het veld voor Van Persie. De Deen viel goed in. “Je hebt dan wat meer mogelijkheden, maar als hij alleen op een eiland staat, kan hij het ook niet. Als Van Persie eromheen staat, kun je de ballen laten vallen en doorvoetballen. Natuurlijk viel hij goed in, maar in z’n eentje red je het ook niet.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login