Nieuws

Bosschaart aan de slag als trainer Feyenoord Soccer Schools

on

Pascal Bosschaart gaat vanaf 1 augustus aan de slag als trainer van de Feyenoord Soccer Schools. Bosschaart keert daarmee terug bij de club waar het voor hem allemaal begon.


Feyenoord Soccer Schools

Vanaf volgende week zal de 34-jarige Bosschaart dus in dienst treden bij de Feyenoord Soccer Schools. Deze organisatie is gelieerd aan de Feyenoord Academy (de jeugdopleiding van de Rotterdammers) en verzorgt in binnen- en buitenland talenttrainingen, clinics en voetbalkampen. Ook andere oud-spelers van Feyenoord, zoals Ben Wijnstekers, Ullrich van Gobbel, Mike Obiku en Robin Nelisse, zijn als trainers verbonden aan de Feyenoord Soccer Schools.

Thuiskomen
Bosschaart, die komend seizoen bij topklasser IJsselmeervogels tevens als voetballer actief blijft, is verheugd met zijn nieuwe functie: ,,Ik kijk er enorm naar uit en natuurlijk is dit prachtig om te mogen doen voor Feyenoord. Eigenlijk voelt het wel een beetje als thuiskomen.”

Trainerspapieren
Voor Bosschaart, die als basiskracht met FC Utrecht twee keer de KNVB Beker won, zijn het de eerste stappen in het trainersvak: ,,Het lijkt me erg leuk om met gemotiveerde talenten bezig te zijn. Als je dan ziet dat je spelertjes beter kan maken en de trainingen dus hun vruchten afwerpen, is dat extra motiverend. Ik heb mijn Trainer/Coach II en –III-papieren al gehaald.”

Feyenoord
Met zijn nieuwe werkzaamheden bij de Rotterdamse club keert Bosschaart, wiens broer Yori als vaste videoanalist werkzaam is bij Feyenoord, terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. Tot en met de B-junioren speelde de geboren Rotterdammer in de jeugdopleiding van Feyenoord, waarna hij via de amateurs van Feyenoord en FC Utrecht terugkeerde in Rotterdam-Zuid. Tussen 2004 en 2006 kwam de voetballer, die zowel op het middenveld als in de verdediging uit de voeten kan, in 53 wedstrijden uit voor Feyenoord.

Australië
Na zijn tijd in de Kuip speelde Bosschaart nog voor ADO Den Haag, waarna hij in 2011 terechtkwam bij Sydney FC. In Australië speelde de oud-jeugdinternational samen met Alessandro del Piero en maakte hij zijn eerste competitietreffer als profvoetballer. Een zware achillespeesblessure maakte een einde aan Bosschaarts periode bij de Australische topclub en zorgde er uiteindelijk zelfs voor dat hij een punt achter zijn professionele loopbaan moest zetten.

Toekomst
,,Maar in deze klus heb ik dus ontzettend veel zin. Namens Feyenoord clinics geven in Nederland en zelfs in het buitenland is natuurlijk erg leuk. In mijn periode als voetballer heb ik best wel veel gezien en ervaring opgedaan. Ik heb onder goede, maar ook minder goede trainers mogen voetballen. Het positieve zal ik proberen over te brengen op de jeugd en wellicht zal ik de ervaring die ik nu als jeugdtrainer op ga doen, in de toekomst kunnen gebruiken.”

Bron: Sport-promotion.nl

20140725-170426-61466030.jpg

You must be logged in to post a comment Login