Nieuws

Boskamp: ‘Driejarig contract Mathijsen te lang’

on

Jan Boskamp begrijpt dat Jordy Clasie niet akkoord is gegaan met het contractvoorstel dat Feyenoord hem heeft gedaan. De jonge middenvelder, die in de nadrukkelijke belangstelling staat van het Italiaanse Fiorentina, vindt dat er te weinig waardering spreekt uit de aanbieding van technisch directeur Martin van Geel.

Volgens diverse media zouden enkele spelers van Feyenoord – waaronder Clasie – hun salaris bovendien te laag vinden ten opzichte van ervaren spelers als Joris Mathijsen en Graziano Pellè. Hoewel Van Geel ontkent dat dit het geval is, kan Boskamp zich wel vinden in die stelling. ‘Als een jonge speler bepaalt wat er gebeurt in de ploeg, dan kan je moeilijk zeggen dat hij minder moet verdienen omdat hij pas 21 jaar is,’ zegt de voormalig speler van Feyenoord.

‘Dat kan niet,’ vervolgt Boskamp. ‘Als hij de ploeg beter laat draaien, dan kan ik mij niet voorstellen dat de clubleiding zegt dat hij te jong is voor een hoger salaris. Een bepalende speler hoort gewoon wat te verdienen. Het grootste probleem is dat Mathijsen een duur contract heeft voor drie jaar. Ze hadden het per jaar moeten bekijken. Nu blokkeren ze eigenlijk Martins Indi en Nelom.’

De oud-trainer denkt bovendien dat zaakwaarnemers tegenwoordig een negatieve rol spelen. ‘Die mafkezen van een makelaars zeggen natuurlijk dat spelers in het buitenland meer kunnen verdienen, maar ze moeten kijken of het beter is voor de ontwikkeling als ze nog twee jaar bij Feyenoord blijven. Het WK staat ook voor de deur, de waarde van die spelers gaat dan ook als een berg omhoog,’ aldus Boskamp in de voetbaltalkshow FC Rijnmond.

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login