Nieuws

Boskamp: ‘Door Willem kon ik m’n eerste huis kopen’

on

Willem van Hanegem viert donderdag zijn zeventigste verjaardag met een verjaardagsfeest in De Kuip en wordt in de media door veel oud-ploeggenoten in de schijnwerpers gezet. In Voetbal International kijken Jan Boskamp en Rinus Israël terug op hun periode samen met het Feyenoord-icoon.

Beiden bewaren goede herinneringen aan De Kromme. “Om een mooi voorbeeld te noemen. In mijn tijd kregen reservespelers de helft van de winstpremie, destijds 750 gulden voor een overwinning”, zegt Boskamp. “Ik zat dat jaar op de bank. Maar Willem vroeg, samen met nog twee spelers, bij een gunstige tussenstand altijd om een wissel.

“En geloof me, hij kan nooit moe geweest zijn. Dat deed hij om zijn medespelers mee te laten genieten van de winstpremie. Dat typeert Willem. Daardoor kon ik op mijn 23ste mijn eerste huis kopen”, lacht Boskamp.

Rinus Israël herinnert zich ook de mindere kanten van Van Hanegem. “Hij kon erg slecht tegen zijn verlies. Hij wilde altijd ten koste van alles winnen en ging daarin heel ver. En als dat niet lukte werd hij vervelend en ging hij mopperen. Ik heb overigens weinig recht van spreken op dat vlak, want zoveel anders was ik niet. Maar Willem was een geweldige voetballer met een extreem goed spelinzicht.”

Bron: Soccernews.nl

20140220-094109.jpg

You must be logged in to post a comment Login