Nieuws

Boosheid om betaald parkeren bij de Kuip: “Ik ga toch niet betalen!”

on

Gratis parkeren kan bijna nergens meer in het centrum van Rotterdam. Bij het stadion van Feyenoord kan het nog wel. Nóg wel. De gemeente wil er een einde aan maken, tot onvrede van automobilisten en ondernemers in de buurt.

Voor veel mensen is het gratis parkeren de reden om juist bij de Kuip te parkeren. “Ja, het is makkelijk”, zegt een man die net uit de bioscoop komt. “En gratis! Ook dat. Ook ik ben een Hollander!”

De gemeente wil van het parkeerterrein een P+R maken. Als je niet verder de stad in reist met het openbaar vervoer, moet je er dus gaan betalen. En dat vinden veel mensen dan weer minder: “Ik ga toch niet betalen! We zijn wel Nederlanders, hè.”

Ook ondernemers in de buurt zijn er niet blij mee. Bioscoop Pathé zegt in een reactie de invoering van betaald parkeren ‘jammer’ te vinden. En ‘spijtig voor de bezoekers’.

Sportwinkel Intersport is ook boos. “Dit is weer een melkkoe voor de gemeente Rotterdam”, zegt eigenaar Frans van Leusden. “Het kan klanten gaan kosten. Het gaat toch een obstakel worden om naar de winkel te komen.”

Gemeenteraadslid Luuk Wilson van Leefbaar Rotterdam kan het allemaal niet meer volgen. Volgens hem komt dit besluit compleet uit de lucht vallen, is er geen aanleiding voor de invoering en moet het worden teruggedraaid.

Wilson: “Normaal gesproken wordt er een draagvlakonderzoek gedaan, metingen, worden bewoners en ondernemers ondervraagd. Dat is hier allemaal niet gebeurd. Dit komt echt ergens uit een bureaulaatje vandaan ofzo.”

Leefbaar Rotterdam gaat een spoeddebat aanvragen. Wethouder Pex Langenberg die hierover gaat, kon geen commentaar geven.

Bron: Rijnmond.ml

foto: Heras.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login