Nieuws

Boëtius wil dat Feyenoord elk duel als topper ziet

on

Jean-Paul Boëtius liet zondag tegen PSV eindelijk weer eens wat van zijn klasse zien. Mede door een prachtig doelpunt van de linksbuiten won Feyenoord de topper met 3-1 en poetste daarmee de teleurstelling weg van de smadelijke nederlaag bij RKC Waalwijk.

“We moeten er op alle momenten kunnen staan. Als het in een topwedstrijd is, is het meteen halleluja. Maar ook met mindere wedstrijden moeten we er staan. Daar moeten we onze draai in vinden”, legt Boëtius uit.

De jongeling laat zich vaak zien in topduels. “Het is een ander soort spanning, dat is heel raar. In een topwedstrijd heb ik altijd een goed voorgevoel. Dat gevoel moeten we elke wedstrijd weten te creëren.”

“Nu zien we wat er kan gebeuren, PSV negentig minuten lang van de goal houden. Ze kregen de wind van voren. We hebben allemaal honderd procent gegeven en dan zie je dat alle puzzelstukjes passen.”

De negentienjarige Boëtius werd vorige week tegen RKC gepasseerd door coach Ronald Koeman. “Ik schrok wel eventjes, maar het was geen teleurstelling. De trainer heeft het me uitgelegd en het was terecht. Ik heb een reeks met mindere wedstrijden gehad. Deze week stond ik er weer in en hopelijk heb ik hem dat vertrouwen terugbetaald.”

Feyenoord voerde afgelopen week een groepsgesprek om de teleurstelling van het verlies bij RKC weg te nemen. “We moeten elkaar gewoon in de ogen kunnen kijken, dat kwam voor mij niet als een verrassing. Ik voel me zelf niet de aangewezen persoon om te spreken in de kleedkamer. Ik ben één van de jongste personen in de groep.”

Bron: nusport.nl

20131202-072227.jpg

You must be logged in to post a comment Login