Nieuws

Boëtius wijt puntenverlies aan eigen ploeg

on

Zijn doelpunt leek Feyenoord langs FC Twente te helpen, maar Jean-Paul Boëtius zag hoe de Rotterdammers de Enschedese club in extremis terug liet komen tot 2-2. Hoewel scheidsrechter Serdar Gözübüyük op z’n zachtst gezegd geen sterke indruk maakte, wilde Boëtius het puntenverlies vooral aan zijn eigen ploeg wijten.

Een dominant Feyenoord leek na de 0-2 van Boëtius op een verrassend makkelijke zege af te stevenen in de Grolsch Veste, maar notabene oud-Feyenoorder Luc Castaignos deed de Rotterdammers pijn. De spits zorgde zelf voor de aansluitingstreffer, waarna hij in blessuretijd Feyenoord-doelman Erwin Mulder in buitenspelpositie het zicht ontnam. Scheidsrechter Gözübüyük, die Feyenoord in de eerste helft een strafschop had moeten geven, kende de Twentse treffer echter toe.

Feyenoord-coach Ronald Koeman uitte na afloop zijn woede over het optreden van de arbiter, maar Boëtius bleef mild in zijn commentaar. “Ik heb geen zin om mij uit te laten over de scheidsrechter. Hij is ook maar een mens”, aldus de linksbuiten tegenover VoetbalPrimeur. “Als je ziet hoe wij het tweede tegendoelpunt tegen krijgen, dat heeft ook met onszelf te maken. Of het nu buitenspel is of niet, wij moeten die bal gewoon wegwerken.”

Door de remise is het verschil met koploper Ajax verder opgelopen tot negen punten. Het duel met de eeuwige aartsrivaal lijkt daardoor komende week wat van zijn glans te verliezen, want ook bij een Rotterdamse zege is het onderlinge verschil nog groot. “Voor mijn gevoel hebben we wel vijf punten verloren hier”, verzuchtte Boëtius. “Deze teleurstelling moeten we in aanloop naar volgende week verwerken. Over een titel praten we sowieso maar niet meer, want telkens als we dat doen gaat het mis.”

Ondanks het teleurstellende resultaat kon Boëtius opnieuw terugkijken op een goede wedstrijd. De linksbuiten verkeert in goede vorm en werd vorige week opnieuw geselecteerd voor de voorselectie van Oranje, dat vrijdag 30 februari aantreedt tegen Frankrijk. “Het is een mooie verrassing dat ik erbij zit. Ik reken nergens op, maar dit betekent wel dat ik op dit moment goed bezig ben.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

20140224-074355.jpg

You must be logged in to post a comment Login