Nieuws

Boëtius valt geblesseerd uit bij Jong Oranje

on

Jong Oranje heeft donderdagmiddag in Tblisi het EK-kwalificatieduel met de leeftijdsgenoten van Georgië met 6-0 gewonnen. Luc Castaignos was met drie doelpunten en twee assists erg belangrijk voor de ploeg van bondscoach Albert Stuivenberg.
Georgië speelde het laatste half uur van de wedstrijd met 10 man na een rode kaart voor aanvoerder Nika Kvekveskiri.

Jean-Paul Boëtius keerde deze interlandperiode terug in de selectie van Jong Oranje na lang blessureleed en luisterde zijn rentree op met een doelpunt. De Feyenoorder schoot na een kwartier spelen binnen op aangeven van Castaignos. Boëtius raakte niet veel later geblesseerd. De ernst van zijn kwetsuur is nog onduidelijk. De linksbuiten van Feyenoord is net terug van een zware blessure.

Vlak voor rust profiteerde Castaignos zelf van een te korte terugspeelbal.

In de tweede helft bepaalden Castaignos en Quincy Promes ieder met twee doelpunten de eindstand. Castaignos kreeg in de slotfase een publiekswissel van Stuivenberg. Hij werd vervangen door Ajacied Davy Klaassen die zijn debuut maakte. Geel was er voor Stefano Denswil.

Vooraf schatte Stuivenberg Jong Georgië, met Vitesse-spelers Valeri Qazaishvili en Giorgi Chanturia in de basis, in als een van de sterkste tegenstanders in de kwalificatiepoule met daarin verder de talenten van Schotland, Slowakije en Luxemburg.

Eerder won Nederland al van Jong Luxemburg (0-1) en Jong Schotland (4-0). Oranje is na de zege op Georgië dan ook koploper in de groep, maar ook Jong Slowakije is nog zonder puntenverlies. De Slowaken spelen later op donderdag nog tegen Jong Schotland.

Opstelling Jong Oranje
Hahn; Brenet, Van der Hoorn, Denswil (Letschert), Aké; Ebecilio, Maher, Vilhena; Promes, Castaignos (Klaassen), Boëtius (Hupperts)

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login