Nieuws

Boëtius: ‘Prestaties Oranje zijn zeker een inspiratie’

on

Vrijdagmiddag hoort Feyenoord wie de tegenstander is in de derde voorronde van de Champions League. Aan het einde van de maand moet de ploeg van trainer Fred Rutten aan de bak tegen een ‘pittige tegenstander’, weet Jean-Paul Boëtius. De jonge aanvaller is echter niet bang voor één van de mogelijke opponenten.

“Standard Luik, Zenit Sint-Petersburg, FC Kopenhagen, Lille of Besiktas. Allemaal pittige tegenstanders”, zegt Boëtius in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Zo is Zenit natuurlijk een grote club in Rusland en eindigt Lille gewoon derde in de zware Franse competitie.”

Angst voor de genoemde clubs heeft de aanvaller van Feyenoord niet. “We moeten niet bang zijn. Kijk naar het Nederlands elftal met alle jonge jongens. Zij werden op het WK als outsider gezien in de poule en gingen heel makkelijk naar de halve finale. Ongeslagen. Zo is het ook voor Feyenoord. Wij moeten in onszelf vertrouwen en geloven dat we het elk team moeilijk kunnen maken.”

Feyenoord raakte al de nodige spelers kwijt en voor de voorrondeduels in de Champions League zijn de WK-internationals die blijven mogelijk niet inzetbaar. Het mag geen excuus zijn, Feyenoord wil erg graag de groepsfase van het miljoenenbal bereiken. “Samen met het landskampioenschap is dat de volgende fase die deze club moet halen.”

“We trainen lekker, zijn gretig en groeien als groep dicht naar elkaar toe. Dan kun je heel ver komen, hebben wij in Nederland allemaal kunnen zien. In die zin is Oranje zeker een inspiratie”, aldus Boëtius.

Bron: Soccernews.nl

20140718-074235-27755712.jpg

You must be logged in to post a comment Login