Nieuws

BOËTIUS PER DIRECT NAAR FSV MAINZ 05

on

Jean-Paul Boëtius heeft een vierjarig contract getekend bij FSV Mainz 05. De buitenspeler van Feyenoord mocht vertrekken uit Rotterdam.

Boëtius komt uit de jeugdopleiding van Feyenoord en brak in het seizoen 2012 /13 door in Rotterdam. In 2015 maakte hij de overstap van Feyenoord naar FC Basel, waar hij niet lang speelde. Na een verhuurperiode aan Genk keerde Boëtius in 2017 terug op het oude nest.

Zijn terugkeer was geen onverdeeld succes. Boëtius speelde vorig seizoen 28 competitiewedstrijden, waarin hij zes keer scoorde. Met Feyenoord won hij de beker, in de finale tegen AZ kwam Boëtius als invaller in het veld.

Dit seizoen haalde de flankspeler vooral op negatieve wijze het nieuws. Zo pakte hij in de met 2-0 verloren wedstrijd tegen De Graafschap kort achter elkaar twee gele kaarten en werd hij buiten de selectie gelaten voor het belangrijke Europa League-duel met AS Trencín.

Daarvoor werd Boëtius al een keer teruggezet naar de beloften. Feyenoord legde hem een disciplinaire schorsing en een boete op. Boëtius weigerde deel te nemen aan een korte training na een oefenwedstrijd tegen Fenerbahçe.

Ondanks lastige maanden met Boëtius neemt technisch directeur Martin van Geel niet gemakkelijk afscheid van de flankspeler. ‘Het is altijd jammer als een club en een speler om dit soort redenen uit elkaar gaan, maar soms is het zoals het is. Dan is het fijn als er een oplossing mogelijk blijkt die voor alle partijen goed is. Feyenoord ontvangt een prima transfersom en Jean-Paul kan sportief de draad weer oppakken bij een mooie club’, aldus de beleidsbepaler op de website van Feyenoord.

Bij Mainz gaat Boëtius dus voor eerherstel. De Duitse club won afgelopen weekend zijn eerste wedstrijd in de Bundesliga, VfB Stuttgart werd met 1-0 verslagen. Boëtius: ‘Ik had meteen een goed gevoel bij de club, de stad en zijn fans. Ik kijk er naar uit om te spelen in de Bundesliga.’

Bron: Vi.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login