Nieuws

Boëtius over contract verlengen: ‘Dat zien we wel’

on

Jean-Paul Boëtius is van plan in de tweede seizoenshelft veel meer te laten zien bij Feyenoord. De buitenspeler staat na vijftien competitieduels op drie goals en nul assists.

“Ik ben zeker niet tevreden. De dingen die ik voor het seizoen in mijn hoofd had zitten, zijn eigenlijk allemaal niet gelukt”, zegt de Rotterdammer, die zondag scoorde in het gewonnen oefenduel (2-1) met FC Emmen, tegen NU.nl.

De 20-jarige Boëtius hoopt dat de rust van de winterstop hem goed heeft gedaan. “Ik zie het als een frisse start. Ik begin met een schone lei en wil mijn doelen nu wel gaan behalen.”

“Het belangrijkste is dat mijn rendement omhoog moet in de tweede seizoenshelft. Ik moet daarvoor rustig zijn in mijn hoofd en met meer vertrouwen voetballen.”

Die rust zou terug kunnen keren als de speculaties over zijn contract ten einde zijn. Feyenoord wil de tot medio 2016 lopende verbintenis van Boëtius graag verlengen, maar de besprekingen daarover werden uitgesteld.

Het trainingskamp in Dubai, waar de club maandag heen gaat, lijkt een ideaal moment voor de directie om weer eens met Boëtius te praten over verlenging, zeker nu de eenmalig international van Oranje meer speeltijd krijgt.

Gaan jullie daar gesprekken voeren?

“Dat laat ik aan mijn management over. Die hebben contact met technisch directeur Martin van Geel en na zo’n meeting hoor ik wel hoe of wat.”

Verlenging was van jouw kant uitgesteld om sportieve redenen. Je zat vaak op de bank, nu niet meer. Ben je er al uit of je wilt bijtekenen?

“Er zat geen haast achter, anders had Feyenoord geen genoegen genomen met een pauze in de onderhandelingen. Zoals het de afgelopen periode is gegaan, was het sportief gezien beter. Die mindere periode daarvoor had vooral met mezelf te maken, daar kan ik niemand anders de schuld van geven. Ik wil daarom nog niets zeggen over verdere keuzes, dat zien we wel.”

Elvis Manu zat in de laatste weken voor de winterstop meestal op de bank terwijl jij speelde. Heb je de concurrentiestrijd gewonnen?

“Dat kan ik pas aan het einde van het seizoen zeggen als we weten hoeveel wedstrijden we allebei hebben gespeeld. Elvis houdt me scherp en ik houd hem scherp. We maken het elkaar elke week zo moeilijk mogelijk. Niemand is zeker van een basisplaats.”

Bron: nusport.nl

IMG_7366.PNG

You must be logged in to post a comment Login