Nieuws

Boëtius op weg naar Brazilië

on

Op de tribune klakte Patrick Kluivert afgelopen zaterdagavond bewonderend met zijn tong. De assistent-bondscoach van Oranje was naar De Kuip gereden om Daryl Janmaat en Stefan de Vrij nog eens aan het werk te zien, en omdat hij er toch was, kon hij meteen kijken hoe het ervoor stond met de vorm van Ruben Schaken.

Maar toen Kluivert na de 5-1 zege van Feyenoord op NEC het stadion verliet, had hij één naam omcirkeld in zijn notitieboekje: Jean-Paul Boëtius. De linksbuiten had zijn klasse weer eens getoond, en niet alleen door zijn twee treffers.

Boëtius was bij vlagen ongrijpbaar en verbaasde Kluivert met snel voetenwerk en doelgerichte acties. Bij zijn eerste doelpunt reageerde hij attent op een voorzet van Lex Immers, de andere uitblinker, die door Schaken werd gemist. Zijn tweede goal was een bekroning op zijn spel, toen hij op volle snelheid de bal langs de kansloze NEC-keeper Kalle Johnsson krulde.

Na afloop lachte Boëtius zijn beugel bloot en sprak hij met de snelheid van zijn rushes langs de lijn. Het was een lekkere goal, die tweede, en de trainers zouden ook best tevreden zijn, want op die actie had hij vaak getraind.

Toch was er ook ruimte voor kritiek. Zelfs tijdens het duel waarin hij werd gekroond tot Man of the Match was hij in fases toch weer te slordig geweest. Die oneffenheden moeten er snel uit, weet de Rotterdammer.

Want, geeft hij volmondig toe, stiekem droomt hij wel van het WK in Brazilië. Met een knipoog: ‘Ze mogen me altijd bellen.’ Eerder dan verwacht kan hij een telefoontje verwachten. Zijn naam staat al hoog op de lijst van bondscoach Louis van Gaal en zaterdag had Patrick Kluivert genoeg gezien. Zolang er geen gekke dingen gebeuren, is Boëtius erbij als het Nederlands elftal op 5 maart oefent in en tegen Frankrijk.

Bron: Vi.nl

20140210-214506.jpg

You must be logged in to post a comment Login