Nieuws

Boëtius: ‘Nog zo’n seizoen is onacceptabel’

on

Voor Jean-Paul Boëtius staat komend seizoen in het teken van eerherstel. De buitenspeler wil zich herpakken na een teleurstellend jaar, al is de vraag hoeveel kansen hij daarvoor zal krijgen. De concurrentie krijgt voorlopig voorrang en in de aanloop naar de laatste oefenwedstrijd van vanavond tegen Olympiakos werd Boëtius ook nog eens ziek.
Boëtius vertelt over zijn debuut, toen hij door Ronald Koeman in oktober 2012 zo van Varkenoord werd geplukt om vervolgens Ajax-verdediger Ricardo van Rhijn tijdens de Klassieker alle hoeken van de Kuip te laten zien. ,,Alles was positief, iedereen was zo vriendelijk”, zegt hij. ,,Ik dacht dat er op het veld nooit meer iets fout zou kunnen gaan. Maar dat kan natuurlijk niet.”   
Zijn vrije val na een ijzersterke start van zijn loopbaan deed soms pijn aan de ogen. Maar kom bij Boëtius niet aan met de opmerking dat jonge spelers aan het begin van hun carrière nu eenmaal te maken krijgen met een wisselvallige prestatiecurve. ,,Het was heel moeilijk om het te accepteren,” zegt de geboren Rotterdammer (21). ,,Mijn benen deden gewoon vaak niet wat mijn hoofd wilde. Natuurlijk ga je dan op zoek naar een oorzaak. In eerste instantie zoek je het dan in externe factoren, in het feit bijvoorbeeld dat ik vaak werd gewisseld. Maar op een gegeven moment komt er een punt dat je je realiseert dat het toch echt allemaal uit jezelf moet komen. Dat alleen ik het weer zou kunnen omdraaien. En ik weet nu ook: nog zo’n seizoen is onacceptabel. Dat gaat ook niet gebeuren.”   
De mening van ervaringsdeskundigen gaven hem een zetje in de juiste richting. Boëtius klopte hier en daar aan om een verklaring te vinden voor zijn worsteling. ,,Natuurlijk ga je met mensen over de situatie praten,” zegt hij. ,,Met familie, met vrienden en met mijn zaakwaarnemers van de Stellar Group bijvoorbeeld. Maar ook met andere voetballers en jongens die in het verleden op een hoog niveau hebben gespeeld, ook buiten Feyenoord. Nee, daar hoef ik geen namen op te plakken. Maar het heeft mij wel geholpen.”   
Boëtius: ,,Ik realiseer mij dat afgelopen seizoen zwaar teleurstellend was als je naar de cijfers kijkt. Maar toch zie ik het niet als een weggegooid seizoen. Het is een leerzame periode geweest.”

Bron: Ad.nl

  

You must be logged in to post a comment Login