Nieuws

Boëtius: “Mijn debuut was als een droom”

on

De achttienjarige Jean-Paul Boëtius maakte dit seizoen een opvallend debuut in het shirt van Feyenoord. De Rotterdammer kreeg een basisplaats van Ronald Koeman in De Kuip tegen Ajax en wist dat vertrouwen terug te betalen door een doelpunt te maken. In gesprek met Soccernews vertelt de aanvaller over zijn huidige status, zijn ambities en dromen.

”Ik heb voor mijn eerste wedstrijd goede gesprekken gehad met de trainers. Vooral met mijn trainers bij Jong Feyenoord. Zij gaven mij complimenten en zeiden dat ik goed presteerde. Daardoor kreeg ik veel vertrouwen”, aldus Boëtius tegen Soccernews. “Ik had echter nooit kunnen denken dat ik zo’n debuut zou beleven. Alleen in mijn dromen ging het zo. Het was echt geweldig. De aandacht van de media daarna was ook wel leuk, maar ik probeer me daar niet teveel mee bezig te houden. Je moet zorgen dat je niet gaat zweven.”

Op de vraag of de jongeling een kans ziet om op internationaal niveau door te breken, antwoordt hij: “Ik richt me momenteel op Feyenoord, een prachtige club. Ik wil proberen daar een vaste plek bij de selectie te veroveren voordat ik verder kijk. Uiteindelijk wil ik, net als iedere andere talentvolle speler, de Europese top halen. Maar eerst stap voor stap aan de slag bij Feyenoord.”

Boëtius is nog niet zeker van een vaste plaats in de opstelling van trainer Koeman, maar de vleugelaanvaller zegt niet teleurgesteld te zijn als hij niet speelt. Hij bekijkt het van de andere kant. “Het was voor mij een verrassing dat ik bij de selectie zat tijdens de wedstrijden tegen Ajax en FC Twente. Ik ben alleen maar blij dat ik bij de selectie zit en vind het op dit moment helemaal niet erg om op de bank plaats te nemen”, aldus de positief ingestelde Boëtius die zegt veel te leren van collega aanvaller Ruben Schaken. “Ruben is mijn grote leermeester bij Feyenoord. Ik leer veel van hem, bijvoorbeeld individuele acties of het verbeteren van mijn voorzetten.”

Het jeugdexponent van Feyenoord kwam al twee keer uit voor Oranje onder negentien en droomt van het bereiken van het Nederlands elftal, “Dat is een van mijn dromen, spelen voor Oranje. Ik denk dat als ik gewoon hard blijf werken mijn kans over een jaar over vier wel moet komen. Dan zijn de huidige buitenspelers toch een dagje ouder geworden.”

Met Oranje -19 richt Boëtius zich op het EK in Litouwen. “Als we ons goed ontwikkelen dan denk ik dat we een goede kans maken om ons te plaatsen voor het EK in Litouwen. We hebben veel individuele kwaliteiten en werken nu hard om ook de speelwijze op ieders kwaliteiten aan te laten sluiten”, zo besluit de tweevoudig international voor Oranje onder negentien jaar.

Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login