Geen categorie

Boëtius: ‘Je zou denken dat kwartje eens moet vallen bij directie’ 

on

Feyenoord raakte in de zomer van 2015 een van zijn spelers die afkomstig was uit de jeugdopleiding kwijt. De inmiddels 22-jarige Jean-Paul Boëtius koos ervoor om de Rotterdammers achter zich te laten en de overstap te maken naar FC Basel. De aanvaller deed dat niet voor niets.

“Ik ben een gevoelsmens. Ik weet dat je erkenning afdwingt met prestaties. Maar ik miste een trainer die tegen me zei: ik stel jou op, omdat ik geloof dat jij het verschil kan maken. Ik kreeg geen bevredigend antwoord, ik voelde dat de twijfels overheersten”, zo liet Boëtius weten tegenover De Volkskrant. Dat merkte hij ook bij Martin van Geel en een echt plan was er ook niet.
Inmiddels lijken de Rotterdammers hetzelfde mee te maken met Tonny Vilhena. De middenvelder wil zijn aflopende contract bij de club niet verlengen. Ook andere jeugdspelers kozen in het verleden voor een snel vertrek bij Feyenoord en dat is volgens Boëtius niet zonder reden. Aankopen krijgen namelijk een fors hoger salaris dan spelers uit de eigen jeugd. “Het is bijna standaard geworden bij Feyenoord dat jonge spelers mede om die reden vertrekken. Je zou denken dat het kwartje eens moet vallen bij de directie”, aldus Boëtius.
Bron: Soccernews.nl

You must be logged in to post a comment Login