Nieuws

Boëtius: ‘Ik voel waardering, ik voel hoe sterk ik hier ben geworden.’

on

Jean-Paul Boëtius twijfelde afgelopen zomer of hij Feyenoord moest inruilen voor het Duitse FSV Mainz, maar heeft geen spijt van zijn transfer. De 24-jarige vleugelaanvaller heeft zich opgewerkt tot een vaste waarde bij de nummer dertien van de Bundesliga.

Boëtius keerde in de zomer van 2017 terug bij zijn jeugdliefde, maar maakte zich een jaar later onmogelijk in Rotterdam-Zuid. In de voorbereiding werd hij al disciplinair gestraft door trainer Giovanni van Bronckhorst. De vleugelaanvaller weigerde zat negentig minuten lang op de bank tijdens een oefenduel met Fenerbahçe en wilde na afloop niet meetrainen met de reserves. “Ik begreep gewoon niet dat ik helemaal naar Turkije was gevlogen voor een oefenwedstrijd waarin ik niet in actie hoefde te komen”, blikt hij terug in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Achteraf was het natuurlijk ook niet slim van mij, ik had gewoon moeten gaan trainen.”

Tijdens de eerste competitiewedstrijd ging Boëtius in de fout tegen De Graafschap. “Ik kreeg de hele wedstrijd schoppen van Myenty Abena. Dat frustreerde. We stonden op het punt te verliezen tegen een ploeg die uit de Eerste Divisie kwam.” In de slotfase deelde de buitenspeler een schop uit aan Furdjel Narsingh. “Ik kreeg meteen geel van Pol van Boekel. Toen klapte ik cynisch in mijn handen en kon ik met een tweede gele kaart op zak douchen. Heel dom. Dat vonden mijn medespelers ook.”

“De poort is dicht”
Van Bronckhorst was ook not amused. “De poort is dicht, zei Gio zelfs.” Vervolgens stond Mainz op de stoep met een lucratief aanbod. Boëtius twijfelde echter. “Ik speelde weer voor de club die zo in mijn hart zit. Ik had het idee dat ik me wel weer zou terugknokken in de basiself van Feyenoord. Ik wilde eigenlijk niet.” Directeur Martin van Geel belde echter met de mededeling dat Boëtius ‘beter kon tekenen’. “Ik besloot toch te tekenen, maar met hevige twijfels.”

De transfer heeft echter uitstekend uitgepakt voor de vleugelaanvaller, die zichzelf in Duitsland ‘een andere speler’ voelt. “Eentje die veel meer meters maakt. Eentje die op een andere positie speelt en eentje die het team op sleeptouw neemt”, vertelt hij. “Ik voel waardering, ik voel hoe sterk ik hier ben geworden.”

Bron: voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login