Nieuws

Boëtius: “Het ging niet lekker, ik was niet scherp”

on

Feyenoord moet na de nederlaag in Heerenveen pas op de plaats maken in de titelrace, maar volgens Jean-Paul Boëtius zijn de titelkansen nog niet verdwenen.

Feyenoord speelt in zijn resterende zes duels nog thuis tegen concurrent Vitesse, terwijl PSV en Ajax nog tegen elkaar spelen. Dat geeft Boëtius hoop. “We hebben van Heerenveen terecht verloren, maar het is nog niet voorbij. Er zijn nog zes wedstrijden te spelen”, aldus Boëtius tegen VoetbalPrimeur.

In Friesland moest Feyenoord het zonder Graziano Pellè doen en dat had zijn weerslag op het vertoonde spel. De komende weken ontbreekt met Lex Immers (enkelblessure, red.) weer een belangrijke aanvallende kracht. Feyenoord moet laten zien dat het het gemis van een of twee basisspelers kan opvangen.

“We moeten dit zien als een leermoment”, vindt Boëtius. “Toen Immers uitviel had er in de ploeg wat moeten gebeuren, maar dat gebeurde niet.” Ook zelf kon de linksbuiten het verschil niet maken. “Het ging niet lekker. Ik was niet scherp genoeg en ik moet de complimenten maken aan Pele van Anholt, hij won veel duels.”

Het ontbreken van een aanspeelpunt noemt Boëtius niet als belangrijke reden voor zijn eigen mindere spel. “Natuurlijk is het goed om zo’n aanspeelpunt als extra optie te hebben, maar met mijn individuele actie en snelheid kan ik altijd gevaarlijk zijn.”

“We waren niet fel genoeg en het ontbreken van één speler is geen excuus. We moeten vanuit onze eigen kracht blijven spelen”, besluit Boëtius.

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login