Nieuws

Boëtius en Kongolo: Vrienden van Varkenoord

on

Al meer dan tien jaar zijn Jean-Paul Boëtius en Terence Kongolo elkaars beste vrienden. Ze ontmoetten elkaar op Varkenoord, toen Kongolo werd uitgenodigd voor de talentendagen van Feyenoord. Boëtius, die als eerstejaars F-pupil al op de jeugdopleiding van Feyenoord zat, kan het zich nog heel goed herinneren. ‘Terence was de langste van allemaal. Ik weet nog goed dat ik hem zag lopen. Ook omdat-ie direct op de eerste training een bloedneus kreeg, haha.’

Vervolgens speelden ze samen jarenlang in alle jeugdteams, tot aan het eerste elftal toe. De boezemvrienden zoeken elkaar ook buiten het veld op. Dan spreken ze over van alles, van voetbal tot aan het geloof waar ze allebei veel kracht uit putten. Als Boëtius zondag zijn twintigste verjaardag viert, is Kongolo uiteraard van de partij. ‘Ik heb nog niks gekocht. Hoeft ook niet, want hij krijgt een dikke knuffel van me.’ ‘Liefde is niet te koop’, vult Boëtius aan.

In een reportage voor de voetbaltalkshow FC Rijnmond gingen Boëtius en Kongolo op zoek naar het veldje, waar zij voor het eerst samen speelden. Ook spraken zij uitvoerig over elkaar, het geloof en hun toekomst.

Video: Boëtius en Kongolo: vrienden van Varkenoord:

Video: Het hele gesprek tussen Terence Kongolo, Jean-Paul Boëtius en Frank Stout:

Bron: Rijnmond.nl

You must be logged in to post a comment Login