Nieuws

Boëtius: ‘Dost komt qua kwaliteit in de buurt van Graziano’

on

Na een zonnige vakantie is het nieuwe seizoen ook voor Jean-Paul Boëtius weer begonnen. De lichtvoetige aanvaller brak vorig seizoen definitief door in de hoofdmacht van Feyenoord en moet na het vertrek van Graziano Pellè wellicht Bas Dost van bruikbare voorzetten gaan voorzien.

Uitgerust en wel begint Boëtius aan zijn derde Eredivisie-seizoen met Feyenoord, dat door de verkoop van enkele sterkhouders misschien nog wel meer afhankelijk wordt van de kwaliteiten van de pas 20-jarige linksbuiten. “Ik heb in mijn vakantie goed kunnen bijkomen. Waar ik ben geweest? Naar Curacao, samen met mijn vriendin”, aldus de goedlachse Boëtius na afloop van het oefenduel met Real Sociedad (1-1) tegenover VoetbalPrimeur. “Maar ik ben blij dat het seizoen weer begonnen is.”

Met Fred Rutten heeft Feyenoord na het vertrek van Ronald Koeman een nieuwe trainer voor de groep staan. Boëtius heeft inmiddels een indruk gekregen van de 51-jarige coach. “Hij staat dicht bij de groep. Onbewust ga je in het begin verschillen zoeken tussen hem en Koeman, maar je ziet dat het goed klikt. Volgens mij kan hij het met iedereen in de selectie prima vinden en dat is natuurlijk wel prettig.”

De eerste nieuwe aanwinst onder Rutten was Khalid Boulahrouz, die onlangs transfervrij overkwam naar Rotterdam-Zuid. “Khalid is fel en brengt wat routine in de groep. Met zijn ervaring kan hij belangrijk zijn voor ons”, denkt Boëtius, die bijval kreeg van de net passerende Terence Kongolo. “Boulah is een taaie verdediger!”

Tegenover het aantrekken van Boulahrouz stond ook het vertrek van enkele sterkhouders, waaronder Graziano Pellè. Feyenoord hoopt spoedig een vervanger aan te trekken voor de Italiaan en denkt aan Bas Dost. “Ik weet dat het een lange spits is, in zijn tijd bij Heerenveen was hij heel productief”, herinnert Boëtius zich. “Hij komt qua kwaliteit wel een beetje in de buurt van Graziano.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

20140724-123744-45464945.jpg

You must be logged in to post a comment Login