Boëtius: ‘Dit is een droom die uitkomt’

Als kleine jongen fantaseerde Jean-Paul Boëtius hoe het zou zijn om te spelen in het eerste elftal van Feyenoord te spelen. Het 18-jarige talent, die pas sinds kort meetraint bij de eerste selectie, was dan ook als een kind zo blij toen hij van trainer Ronald Koeman hoorde dat hij met een basisplaats zijn debuut mocht maken in de Klassieker tegen Ajax. Boëtius gaf in de uitverkochte Kuip als linksbuiten direct zijn visitekaartje af en speelde een uitstekende wedstrijd, die hij bekroonde met een doelpunt. ‘Dit is een droom die uitkomt’, glunderde de aanvaller zondag na afloop van de wedstrijd in de catacomben.

Met zijn gelijkmaker na ruim twintig minuten spelen zette Boëtius De Kuip op zijn kop. De aanvaller schoot de bal na een voorzet van Wesley Verhoek met links knap in het doel. ‘Het was een heel mooi gevoel om dat doelpunt te maken’, vertelde Boëtius. ‘Ik wilde mezelf graag laten zien. Net als tijdens mijn wedstrijden in de A1 probeerde ik mijn acties te maken en met name in de eerste helft slaagden ze goed. In de tweede helft had ik het iets moeilijker, maar al met al is dit voor mij een droommiddag.’

Ondanks zijn geslaagde debuut leek Boëtius tijdens zijn eerste wedstrijd in het eerste elftal op een nederlaag af te stevenen, maar Feyenoord vocht zich in de laatste minuten van de wedstrijd naar de welverdiende gelijkmaker. ‘Aan de uitslag hou ik een dubbel gevoel over, zei Boëtius. ‘Ik had het gevoel dat we konden winnen, maar door de late gelijkmaker kunnen we ook tevreden zijn met een punt.’

Graziano Pellè was met een prachtig doelpunt verantwoordelijk voor de late gelijkmaker. De spits knalde de bal in de laatste minuut van de officiële speeltijd met een volley keihard achter doelman Kenneth Vermeer. ‘Het was een geweldig gevoel om dat doelpunt te maken’, vertelde Pellè na afloop. ‘De vreugde in het stadion was ongelofelijk, ik ben er trots op dat ik de supporters zo blij kon maken. Zij zorgden de hele wedstrijd voor zo’n mooie sfeer. Het had zelfs nog mooier kunnen zijn als ik in de blessuretijd de 3-2 had binnengekopt, maar de keeper redde helaas knap.’

Daardoor moest Feyenoord genoegen nemen met een punt in de Klassieker. Volgens Pellè had er echter meer ingezeten. ‘We hebben de beste kansen gehad in deze belangrijke wedstrijd’, stelde de spits. ‘Met name in de slotfase hielden we de tegenstander continu onder druk en werden we via voorzetten vanaf de zijkant heel gevaarlijk. Aan de andere kant zijn we twee keer teruggekomen van een achterstand, dat is knap. Ik wil altijd winnen, maar een gelijkspel is altijd nog beter dan een nederlaag.’