Nieuws

Boëtius: ‘De media moeten kritischer op mij zijn’

on

Jean-Paul Boëtius was zondag een opvallende afwezige in de basis van Feyenoord, dat zondag met 1-2 onderuit ging tegen FC Utrecht. Volgens de aanvaller was daar echter een goede reden voor.

Boëtius, die niet in zijn beste vorm steekt, is geschorst voor de Europa League-return tegen Zorya Luhansk. “In die reeks heb ik niet laten zien wat ik kan en speelde ik soms zelfs slecht. Maar de voornaamste reden waarom ik op de bank werd gezet, was dat de trainer wilde kijken wie hij komende donderdag als linksbuiten kan opstellen. Ik ben dan geschorst”, vertelt hij aan Metro.

Toch is zijn plek op de bank een teken aan de wand. In de openingsfase van het seizoen maakte Boëtius een matige indruk, met zijn schorsing als dieptepunt. “Ik vond twee van die kaarten onterecht. Al geef ik toe dat het opvallend is, want in de afgelopen twee seizoenen pakte ik slechts één gele kaart.”

“In de jeugd heb ik uiteraard ook wel eens mindere periodes gekend, maar als speler van Feyenoord 1 krijg je nu eenmaal veel meer over je heen in zo’n situatie. Wanneer je goed blijft spelen is het hiep hiep hoera en als je het minder doet, krijg je dat ook te horen.”

Boëtius zou een verslaggever van RTV Rijnmond vorige week hebben verzocht niet al te kritisch te zijn, omdat hij zelf ook niet tevreden was over zijn spel. “Dat was een grapje! Jullie van de media moeten juist kritisch zijn. Dat tilt mij naar een hoger niveau. In de eerste plaats op mentaal gebied en in de tweede plaats uiteindelijk ook sportief gezien”, besluit de dribbelaar in gesprek met de krant.

Bron: voetbalprimeur.nl

IMG_7366.PNG

You must be logged in to post a comment Login