Nieuws

Bod op de Kuip loopt op tot meer dan 10 miljoen

on

Het dablad010.nl laat weten dat de Stichting Vrienden van De Kuip een officieel bod uitbracht op de 53% aandelen van het stadion, heeft het moment van vandaag gekozen om de leden van de Sportclub Feyenoord te wijzen op de voorgenomen koers van het bestuur op Varkenoord om de eigendomsrechten komende maandag op de buitengewone algemene ledenvergadering in handen te spelen van de N.V. Stadion Feyenoord die een nieuw stadion wil.

Bij het uitbrengen van het bod van 5 miljoen (per direct) en vervolgens nog eens 6 miljoen euro (in de loop der jaren) gaat de Stichting Vrienden van de Kuip uit van de waarde die de Sportclub Feyenoord in het verleden aan zijn aandelenpakket hing. Toen wilde het bestuur 400.000 euro per jaar gedurende 25 jaar (= 10 miljoen).

De Stichting Vrienden van De Kuip weet niet welke afspraken er actueel zijn gemaakt tussen het bestuur van de Sportclub Feyenoord en de N.V. Stadion Feyenoord. Alleen dat er een akkoord zou zijn over het blijvende zitplaatsenrecht voor de leden. Ook zeggen ze te weten wie daarover gesprekken hebben gevoerd. Van Sportclub-zijde mr. Cees Ultee en van de kant van het Stadion: president-commissaris Cees de Bruin.

Het dagblad010 gaat verder: De Stichting Vrienden van De Kuip, die financieel geholpen wordt door een groep bemiddelde Feyenoord-supporters, vindt het raar dat de aandelen van de moedervereniging worden aangeboden op ‘’een slecht waardemoment’’ en vermoedt daar een belang achter. Met het uitbrengen van een reëel bod op De Kuip wil men er achter zien te komen of de Sportclub Feyenoord ook meedeelt in de opbrengsten van de woningen die – bij het doorgaan van Feyenoord-City – op de eerste ring van De Kuip worden gebouwd. 

Het standpunt van De Stichting Vrienden van De Kuip in de ingewikkelde bouwkwestie is: het renoveren van De Kuip en geen nieuwbouw.  

.

Bron: Dagblad010.nl

You must be logged in to post a comment Login