Nieuws

Blokland: “Feyenoord moet gewoon voor titel gaan”

on

Feyenoord gaat een succesvol seizoen tegemoet. Dat is de mening van Pim Blokland, één van de Vrienden van Feyenoord. De supporter en investeerder heeft veel vertrouwen in het huidige Feyenoord, blijkt tijdens een interview met ThePostOnline.

“Feyenoord gaat absoluut weer om de bovenste plaatsen meedoen”, spreekt Blokland zijn verwachting uit. “Het team is bij elkaar gebleven en dat is voor Feyenoord natuurlijk een pré. Mensen hebben het vaak over begrotingen en Feyenoord heeft de vijfde begroting van Nederland. Maar als we het daarop gooien hoeven we niet eens meer te voetballen, want die ranglijst is bekend. Feyenoord heeft meer dan voldoende kwaliteit. Persoonlijk vind ik dat Feyenoord komend jaar gewoon voor de nummer één positie moet gaan.”

“Als Feyenoord geen Europees voetbal haalt hebben we het gewoon slecht gedaan. Dat betekent minimaal top-4 en dan directe plaatsing voor Europees voetbal. Maar het liefst natuurlijk kampioen worden”, zegt Blokland, die onlangs uitsprak dat Feyenoord twee keer in de vijf jaar kampioen moet worden. Daar staat hij nog steeds achter. “Je moet wel ambitie hebben in het leven, anders kun je er net zo goed mee stoppen. Feyenoord zijnde moet je gewoon regelmatig meedoen om het kampioenschap.”

Het besluit van de gemeente Rotterdam om geen nieuw stadion te bouwen remt de ontwikkeling van Feyenoord flink af, vindt Blokland. “Dat is echt doodzonde. Om op de lange termijn mee te kunnen doen bij de top van Nederland en Europa is een begroting nodig van tussen de 60 en 80 miljoen euro.”

“Ik zeg niet dat Feyenoord zich dan kan meten met Manchester United, maar toch wel met een club als Benfica. Op deze manier haal je dat nooit. Sterker nog, zonder nieuw stadion wordt Feyenoord op termijn niet alleen een middenmoter in Europa, maar ook in de Nederlandse competitie.”

Bron: voetbalprimeur.nl

You must be logged in to post a comment Login