Nieuws

Blijdorp houdt maar € 5,50 per Olli over

on

De Olli-mania brak gisteren pas goed uit in Diergaarde Blijdorp. Duizenden mensen uit het hele land trotseerden de kou om de knuffel aan te schaffen. Gezien zijn populariteit zouden ook veel zwarthandelaren hun slag hebben geslagen en de beestjes nu via internet voor (veel) meer geld verkopen.

Zowel op advertenties op Marktplaats als op de website FR12.nl, de supporterssite van Feyenoord, wordt benadrukt dat Olli maar 20 euro kost en dat mensen geen belachelijk hoge bedragen zouden moeten neertellen voor de knuffel.

Prijzen op Marktplaats variëren van 20 tot 60 euro. Aanbieders die 50 euro vragen, leggen uit dat ze in de prijs ook hun entreeticket voor Blijdorp, het parkeergeld en de tijd die ze in de kou stonden, verrekenen.

De voorraad was gisteren in een mum van tijd uitverkocht. Supporter Ron laat op de website weten een man te hebben gezien die 7 Olli’s kocht. “Net als die vent die er 7 had. Wat ga je er mee doen werd gevraagd. Ja, een hele verzameling houden. Rot toch op joh zielig figuur. Gaat ze verkopen op Marktplaats, stelletje randdebielen, maar ja, ze verkopen ze wel al hoop ik van niet, want er komen er nog zat in de verkoop. Die Chinezen werken wel door voor de volgende lading.”

Nieuwe voorraad
Wie gisteren geen succes had, heeft geen reden om te treuren. Om ook vandaag genoeg voorraad te hebben, worden in allerijl tweeduizend Olli’s ingevlogen. In China zijn er in totaal al 40.000 geproduceerd. “En we gaan ermee door, al moeten het er 200.000 of 300.000 worden,” liet ASR directeur marketing Bob Stehmann vandaag al weten in het AD.

De mascotte, een geschenk van verzekeraar ASR die begin dit jaar het sponsorschap van Feyenoord aan Blijdorp cadeau deed, kost 20 euro. Ongeveer 5,50 euro gaat naar Blijdorp. Dat betekent dat de dierentuin gisteren bijna een halve ton rijker werd.

Bron: Ad.nl

You must be logged in to post a comment Login