Nieuws

‘Binnenkort kun je wonen op de oude trainingsvelden van Feyenoord 1’

on

Het oude Varkenoord, waar Feyenoord 1 trainde en waar tot vorig seizoen de jeugd van Feyenoord ook nog wat wedstrijden speelde, staat voor een grote metamorfose. Op het nu deels braakliggende terrein moet de komende jaren een woonwijk met 866 woningen, twee middelbare scholen en sportvelden verrijzen. Dinsdag maakte het stadsbestuur bekend wat ze precies wil met de wijk die ‘Sportcampus’ gaat heten, dit meldt Rijnmond.nl

Het oude hoofdveld van het jeugdcomplex; de kantine én de oude hoofdtribune zijn inmiddels al gesloopt en op die plaats worden nog twee grasvelden gerealiseerd voor de Feyenoord Academy. Naast die velden dus de complete woonwijk gerealiseerd moeten worden.

Volgens verantwoordelijk wethouder Bas Kurvers moet Sportcampus een ’21ste eeuwse tuinstad’ worden. ,,Het wordt een mix van appartementen en eengezinswoningen in verschillende prijssegmenten. Zo is er plek voor starters, senioren en voor sociale stijgers uit de omringende wijken op Zuid.’’

Naast woningen komen er ook twee middelbare scholen op de vroegere sportvelden. Zo’n 1700 leerlingen krijgen hier straks onderwijs in het vmbo, mavo, havo en vwo.

Sportcampus maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘Stadionpark’ waar ook het nieuwe Feyenoord-stadion onder valt. Na het zomerreces besluit de raad of de nieuwe wijk er ook werkelijk komt. De opening van de scholen is gepland voor augustus 2024. De totale bouw moet in 2026 zijn afgerond.

Bron: Rijnmond.nl

Foto: FeyenoordinBeeld.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login