Nieuws

Bilal: ‘Misschien zitten er een paar fans van Ajax tussen het publiek’

on

Pijnlijk, vernederend, keihard: uitgefloten worden door je eigen supporters. Bilal Basaçikoglu weet hoe het voelt. De aanvaller is alweer halverwege zijn derde seizoen bij Feyenoord. Hij kende een moeizaam begin, krabbelde zich terug, maar moet het nog altijd stellen met invalbeurten. .

Oranje-international Daley Blind maakte als speler van Ajax hetzelfde mee: verguisd worden door de eigen aanhang. Het raakt hem jaren later nog altijd diep. Het kan je gaan achtervolgen, maar daar is Basaçikoglu niet mee bezig.

.

De buitenspeler van de koploper weet niet eens waarom hij door het Rotterdamse legioen soms tot het zwarte schaap wordt gebombardeerd. “Ik zou het echt niet weten. Maar als ik in het veld sta, hoor ik het ook niet”, vertelt hij op de vrijdag voor de thuiswedstrijd tegen NEC. 

.

Ajax-fans in De Kuip?
Toch kan ook Basaçikoglu niet om de fluitconcerten heen. Zijn verklaring? “Misschien zitten er een paar fans van Ajax tussen het publiek”, grapt hij. “Ik weet niet waarom ze dat doen, maar volgens mij gaat het nu best lekker.”

.

Bijna elk competitieduel kwam de oud-speler van sc Heerenveen dit seizoen in actie: vijfmaal als basisspeler, dertien keer als invaller. Alleen in augustus tegen Excelsior (4-1 winst) bleef hij op de bank. Tot een doelpunt kwam hij nog niet. “Maar ik ben er al weken heel dichtbij.”

.

Giovanni van Bronckhorst zei al eens: “De ontwikkeling van Bilal is de afgelopen jaren met pieken en dalen gegaan. Je ziet dat hij stappen maakt.” En ook concurrent Eljero Elia gaf hem onlangs complimenten. Toch is Basaçikoglu nog steeds niet uitgegroeid tot een onbetwiste basisspeler, laat staan een belangrijke kracht.

.

De in Zaanstad geboren voetballer weet wel waarom dat (nog) niet zo is: “Ik heb goede spelers voor me staan met Eljero Elia en Steven Berghuis, dat is geen schande. Zij zijn ook ouder dan ik, ik ben nog altijd pas 21.”

.

“Ik moet wachten op mijn kans en dan laten zien dat ik misschien wel beter ben dan die twee. Ik moet als invaller dreigend zijn, assists geven en doelpunten maken. Wie weet komt dan die basisplaats. Of ik mezelf zou opstellen? “Dat weet ik niet…”, erkent hij. 

.

Bron: NOS.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login