Feyenoordinbeeld

Bilal hoopt zich donderdag in de kijker van Turkse bondscoach te spelen

on

Bilal Basacikoglu wil profiteren van het bezoek van Feyenoord aan Fenerbahçe. De Turk in Rotterdamse dienst hoopt zich in de kijker te spelen van de nationale ploeg van Turkije..

Basisspeler is Basacikoglu niet bij Feyenoord, maar de aanvaller pakt zijn minuten als invaller. Hij is Giovanni van Bronckhorst dankbaar voor iedere minuut die hij donderdag in het Europa League-duel krijgt. “Ik wil vooral aan de Turkse bondscoach, die altijd naar Fenerbahçe kijkt, laten zien dat ik misschien ook wel tussen de spelers van de nationale ploeg hoor”, zegt hij in De Telegraaf. “Het is een mooi meetmoment.”

.

Met zijn Turkse nationaliteit is de wedstrijd tegen Fenerbahçe een bijzondere voor Basacikoglu. “Een paar vrienden van me zijn voor Fenerbahçe. Die weten zeker dat Feyenoord gaat verliezen. Dus die mondjes gaan we even snoeren…”

.

“Echt, mijn hele familie en bijna al mijn vrienden zijn voor Galatasaray. Mijn opa is helaas overleden, mijn oma woont hier in Nederland. Maar de rest van de familie zit nog in Turkije en iedereen gaat kijken donderdag. Het is de eerste wedstrijd die ze van mij met Feyenoord in Istanbul gaan zien.”

.

Volgens de voormalige speler van sc Heerenveen vinden Turkse voetballiefhebbers het prachtig dat hij speelt voor Feyenoord. “Ze zijn altijd trots als een Turkse speler in het buitenland voor een mooie club uitkomt. Maar van die trots en vriendelijkheid zal je weinig zien als ik donderdag ook maar één assist geef waaruit Feyenoord scoort. Dan gaat het in het hele stadion de verkeerde kant op.”

.

Bron: Voetbalprimeur.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login