Nieuws

Bijlow hoeft niet in quarantaine als hij terugkomt uit Wit-Rusland

on

De spelers van Jong Oranje hoeven niet in quarantaine na terugkomst uit Wit-Rusland. Dat laat de KNVB weten aan Voetbal International.

Afgelopen week ontstond er een meningsverschil tussen Feyenoord en de KNVB omtrent de definitieve selectie van Justin Bijlow. Feyenoord wilde de jonge doelman niet laten gaan, omdat voor Wit-Rusland code oranje geldt. Dit zou betekenen dat Bijlow na terugkomst uit Wit-Rusland tien dagen in quarantaine zou moeten en hierdoor Pec Zwolle – Feyenoord zou missen.

Afgelopen vrijdag liet Tamara van Ark (minister van Sport) weten dat de quarantaine-regels voor de spelers van het Nederlands elftal niet zullen gelden. Vandaag is bekend gemaakt dat de spelers van Jong Oranje dus ook niet in thuis quarantaine hoeven te gaan als ze terugkomen uit Wit-Rusland.

Over de politieke onlusten in Wit-Rusland wordt in het artikel van VI niets vermeld. Gisteren uitte Willem van Hanegem in zijn column in AD nog forse kritiek op de geplande interland. De Kromme vindt het onverantwoord dat de UEFA het duel niet schrapt vanwege de veiligheid in het land. Ook vindt hij het onbegrijpelijk dat de KNVB geen ruggengraat toont en zelf de stekker uit het duel trekt.

Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland, op vrijdag 4 september om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in het Torpedo Stadion in Zhodino, en Jong Noorwegen, op dinsdag 8 september in het Yanmar Stadion van Almere City.

You must be logged in to post a comment Login