Nieuws

Bijlo opent blindentribune

on

Feyenoord-supporter Vincent Bijlo heeft zondagmiddag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Vitesse de officiële opening verricht van de blindentribune van Feyenoord. De cabaretier en columnist hield in het Feyenoord Museum voor alle supporters die zondag plaatsnemen op de blindentribune een korte en humoristische conference over het belang van een blindentribune. Vervolgens kreeg hij als eerste van alle aanwezigen de unieke kans om drie door Feyenoord gewonnen hoofdprijzen – de Europa Cup 1, de UEFA Cup en de KNVB beker – te bevoelen om op die manier een idee te krijgen van hoe die bekers eruit zien.

Met ingang van de thuiswedstrijd tegen Vitesse kunnen supporters met een visuele handicap gebruik maken van speciale plaatsen op Vak M, waar via speciaal commentaar de wedstrijd gevolgd kan worden. ‘Het belangrijkste is om via dat commentaar te kunnen bepalen waar het spel zich afspeelt’, vertelde Bijlo voorafgaand de wedstrijd. ‘Ik heb wel eens bij een voetbalwedstrijd gezeten zonder commentaar. Op basis van het geluid in het stadion kun je een aardig beeld vormen van de wedstrijd, alleen is het heel moeilijk te bepalen waar het spel zich afspeelt. Dat hoop ik dus op de eerste plaats te horen van de verslaggevers. Natuurlijk is het daarnaast leuk als ze wat grappige details kunnen vertellen, zoals de kleur schoenen van de spits of de manier van lopen van de scheidsrechter.’

Tijdens zijn korte speech had Bijlo eerder op de middag al laten weten dat het ook zo zijn voordelen kan hebben om een wedstrijd niet te kunnen zien. ‘Verslaggevers kunnen van de saaiste potten spannende duels maken’, zei hij. ‘Mocht Feyenoord verliezen, dan kunnen de verslaggevers ervoor zorgen dat we toch winnen. Aan de andere kant laat ook een blinde zich niet zomaar voor de gek houden.’

Bijlo kreeg een luid applaus van de aanwezigen, voordat zij hun eigen plaatsen opzochten op vak M. Hier kregen alle bezoekers een eigen headset uitgereikt door medewerkers van Koninklijke Visio, expertisecentrum voor slechtziende en blinde mensen. Zij gaven ook uitleg over de werking van de sets, waarmee een speciaal door verslaggevers van RTV Rijnmond aangeleverd commentaar beluisterd kan worden.

Supporters met een visuele handicap kunnen ook tijdens de resterende thuiswedstrijden van Feyenoord van dit seizoen gebruik maken van een plek op de blindentribune. Seizoenkaarthouders van Feyenoord hebben voorrang. Indien zij in het bezit zijn van een seizoenkaart voor een ander vak kan deze eenmalig of voor het restant van dit seizoen worden omgezet. Supporters met een visuele beperking die van de nieuwe blindentribune gebruik willen maken kunnen zich aanmelden via Feyenoord Service & Tickets op nummer 0900-1908 (€ 0,15 p/m).

Bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login