Nieuws

‘Bij Feyenoord speel je niet voor het geld’

on

1. Ik ben ook dit seizoen de beste rechtsback van Nederland

“Daar ga ik wel voor ja. Ik wil dit vasthouden en proberen nog sterker te worden. Er zullen altijd mindere wedstrijden tussen zitten, maar ik hoop ook dit seizoen goed te blijven. Verdedigend wil ik me verbeteren. Ik kan aanvallend aardig vaak meegaan, maar moet het wel doseren. Ik moet mijn niveau vasthouden en naar het WK gaan. Dat is het belangrijkste.”

2. Feyenoord gaat het minstens zo goed doen als vorig seizoen

“Ja, het is een voordeel dat we weinig wijzigingen hebben in de selectie. We zijn redelijk op elkaar ingespeeld. Misschien dat we er nog wat kwaliteit bij krijgen, maar over het algemeen denk ik dat het wel goed staat. Als je kampioen wilt worden of echt wilt meedoen, dan moet je het eigenlijk op elke positie heel goed ingevuld hebben.”

“Mitchell te Vrede doet het nu heel goed in de voorbereiding, maar we hadden het vorig jaar natuurlijk weleens lastig als Graziano Pellè of andere jongens wegvielen. Dat weet iedereen. Het is te hopen dat het dit jaar minder is. Voor ons is het wel lekker dat het nu rustig is op de transfermarkt, al is het nog twee maanden. We weten wat er staat en weten wat we kunnen.”

“Die mentaliteitskwestie van eind vorig seizoen moeten we niet groter maken dan het is. We kunnen niet elke wedstrijd goed spelen. We moeten een bepaald niveau halen en niet te ver door de ondergrens zakken. Die ervaring en dat besef is nodig als je in de top speelt. Iedereen wordt ook een jaartje ouder, ik loop nu ook al een tijdje mee.”

3. Het is een ramp dat het nieuwe stadion niet doorgaat

“Voor Feyenoord wel, dat had de club nodig om door te groeien. Dat is wel jammer. Voor de spelersgroep was het ook teleurstellend. We hebben er niet veel over gesproken, we zijn bezig met dit seizoen. We kijken niet naar de lange termijn. Het is een gemiste kans, maar dat stadion is voor ons niet de grootste kwestie. Voor ons is het belangrijk om het dit seizoen goed te doen.”

“Het gaat niet ten koste van de aantrekkingskracht van Feyenoord. Mensen weten dat we op de goede weg zijn. Dat stadion had het wel een impuls kunnen geven. Dan krijg je meer budget en kun je betere spelers halen. Je verdient bij Feyenoord niet wat je bij Ajax of PSV kunt verdienen. Dan moet je hier maar spelen voor het gevoel, het is een fantastische club. Ik hoop dat spelers alsnog graag hierheen willen komen.”

Bron: nusport.nl

You must be logged in to post a comment Login