Nieuws

“Bij Feyenoord hoort ook een beetje; je moet voor het kampioenschap gaan”

on

Trainer Fred Rutten wacht met het vaststellen van de seizoensdoelstelling van Feyenoord. Volgens de coach van de Rotterdammers kan Feyenoord, dat verschillende dragende spelers zag vertrekken, pas na het sluiten van de transfermarkt een duidelijke doelstelling uitspreken.

“Dat is afhankelijk van 1, 2 september. Je weet, achter de coulissen zijn we nu bezig, en dan denk ik dat je een reële doelstelling kunt stellen. Ik vind wel; bij Feyenoord hoort ook een beetje, je moet voor het kampioenschap gaan. Dat wil deze club graag. Ik wil met Feyenoord kampioen worden, ja. Of dat te realiseren is, dat zullen we onderweg wel zien”, zegt Rutten in gesprek met de NOS.

De coach kreeg vrijdag een opsteker toen bekend werd dat Jordy Clasie, ondanks interesse van FC Porto, zijn contract bij Feyenoord besloot te verlengen (“Dat is een heel positief verhaal”). Bovendien staat de terugkeer van Karim El Ahmadi op het punt afgerond te worden. Is de Marokkaanse middenvelder wel nodig nu Clasie besloten heeft te blijven? “Ik denk zeker als je Europees speelt, heb je heel veel spelers nodig”, zegt Rutten.

“Het verval kan namelijk heel erg groot worden als je iedere week een beroep doet op dezelfde spelers, die dat niet gewend zijn. Dan hakt dat er namelijk in. Fysiek is er volgens mij geen probleem, maar vooral mentaal”, aldus Rutten, die zich donderdag met Feyenoord plaatste voor de groepsfase van de Europa League, tegenover de omroep.

Bron: Voetbalprimeur.nl

IMG_7823.PNG

You must be logged in to post a comment Login