Nieuws

Bezoekersinformatie Klassieker

on

In de negentiende speelronde van de Eredivisie staat de tweede Klassieker van dit seizoen op het programma. Dit keer ontvangt Feyenoord Ajax in De Kuip, waar zondag om 14:30 uur wordt afgetrapt. In dit bericht lees je alles over je reis naar en de toegang tot het stadion.

De Kuip is volledig uitverkocht voor de Klassieker. Je kunt enkel nog kaarten proberen te kopen via de Ticket Exchange (klik hier).

Toegangspoorten
De toegangspoorten van De Kuip zijn vanaf 13:00 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kun je vanaf 12:00 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Openbaar vervoer (RET)
Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de tram uitstekend bereikbaar. Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. Meer informatie: www.ret.nl.

NS
De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Bewaakte fietsenstalling
Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Zondag kunnen bezoekers aan de noordzijde van het Maasgebouw hun fiets voor één euro (brommers/scooters 2 euro) veilig parkeren.

Auto
Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen. Wil je toch zeker zijn van een parkeerplek? Reserveer deze hier.

Bereikbaarheid De Kuip
Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je hier.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
De wijzigingen in de verkeerscirculatie die het begin van het seizoen zijn doorgevoerd in het Veranda-gebied zijn nog altijd van kracht. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd zijn andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten.

Feyenoord Fanshops
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. De clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion zijn uiteraard geopend. Online shoppen kan ook: www.feyenoordfanshop.nl. Tot en met 24 februari profiteren alle supporters in zowel de fysieke als online shop van flinke kortingen op geselecteerde adidas-items uit de wedstrijd- en trainingscollectie tijdens de adidas wintersale.

Check de collectie snel!

Sjaals en mutsen-actie
In de Feyenoord Fanshops zijn alle Feyenoord-sjaals en -mutsen tot en met komende zondag wegens het winterse weer nu verkrijgbaar slechts € 10,- per stuk. Nu online bestellen kan natuurlijk ook! Klik hier om het assortiment te bekijken.

Feyenoord – Ajax op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over de Klassieker en wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyaja), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter, Facebook, YouTube en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Houd trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen de trappen op en de op- en uitgangen van en naar de vakken in het stadion vrij te zijn. Veiligheids- en servicemedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Vuurwerk verboden
Het is bij voetbalwedstrijden ten strengste verboden om vuurwerk, fakkels of rookbommen af te steken. Het brengt (gezondheids-)risico’s voor jezelf en je directe omgeving met zich mee. Feyenoord verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen vuurwerk en/of fakkels af te steken. Breng jezelf, je medesupporters en de club geen onnodige schade toe!

Gedragsregels 2018-2019
Alle gedragsregels, sancties en beroepsmogelijkheden die gelden tijdens het seizoen 2018-2019 teruglezen? Check de geüpdatete documenten ‘Gedragsregels 2018-2019’ en ‘Sancties en beroepsmogelijkheden’ op de website.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login