Nieuws

Bezoekersinformatie Feyenoord – Sparta

on

De Eredivisie gaat weer beginnen! In de eerste speelronde staat met de stadsderby tussen Feyenoord en Sparta direct een fraai Rotterdams affiche op het programma. Kom je zondag ook naar De Kuip? In dit bericht lees je meer over je reis naar en toegang tot het stadion.

Niks missen van de start van het nieuwe seizoen? Kom dan op tijd naar De Kuip! De aftrap is om 14:30 uur. Nog geen kaarten? Bestel ze dan hier.

Toegangspoorten
De toegangspoorten van De Kuip zijn zondag vanaf 13:00 uur geopend (anderhalf uur voor de aftrap). De poorten aan de Olympiazijde gaan nog een uur eerder open. Hier kan je vanaf 12:00 uur voor eten en drinken terecht bij De Vereeniging.

Openbaar vervoer
Feyenoord adviseert bezoekers van thuiswedstrijden zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De Kuip is met de trein, tram of fiets uitstekend bereikbaar.

NS
De NS zet voor en na de wedstrijd pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

RET
Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis. Meer informatie www.ret.nl.

Bewaakte fietsenstalling
Kom je met de fiets naar het stadion, dan kan je je fiets parkeren in de bewaakte fietsenstalling. Voor 1 euro (bromfiets 2 euro) staat je fiets veilig en onder toezicht. Let op: De locatie van de fietsenstalling is veranderd, je kan hem vinden tegen de dijk, naast de ingang van P3/4. De oude locatie is niet meer beschikbaar.

Auto
Kom je met de auto naar Feyenoord? Houd in dat geval rekening met drukte in en rondom Rotterdam en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en van daaruit met de tram verder te reizen. Wees zeker van een parkeerplek en reserveer deze hier.

Wegwerkzaamheden en – afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting afgesloten. Dit geldt tot 19 augustus ook voor de noordelijke rijrichting.

Bereikbaarheid De Kuip
Alle informatie over de bereikbaarheid van De Kuip vind je op https://bereikbaarheid.feyenoord.nl.

Social Media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over de derby of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feyspa), via de officiële accounts van Feyenoord op Twitter en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Feyenoord Fanshops
Voor de wedstrijd ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanshops. De clubwinkels in Rotterdam en rondom het stadion zijn uiteraard geopend en je kan er terecht voor een groot aantal clubartikelen.

Houd trappen en vluchtwegen vrij
Om veiligheidsredenen dienen de trappen op en de op- en uitgangen van en naar de vakken in het stadion vrij te zijn. Veiligheids- en servicemedewerkers van Feyenoord zullen mensen die zich op dergelijke locaties bevinden verzoeken om deze te verlaten. Je bent verplicht om hier gehoor aan te geven.

Vuurwerk verboden
Het is bij voetbalwedstrijden ten strengste verboden om vuurwerk, fakkels of rookbommen af te steken. Het brengt (gezondheids-)risico’s voor jezelf en je directe omgeving met zich mee. Feyenoord verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen vuurwerk en/of fakkels af te steken. Breng jezelf, je medesupporters en de club geen onnodige schade toe!

Feyenoord wenst alle supporters een prettige reis en een mooie middag in De Kuip toe!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login