Nieuws

Bezoekersinformatie Feyenoord – Sparta Rotterdam

on

We verheugen ons enorm op aanstaande zondag. Eindelijk mogen er weer supporters het stadion in en met de Rotterdamse derby staat er ook nog eens een speciale wedstrijd op het programma. Bovendien wordt een eerbetoon gebracht aan clubicoon Wim Jansen. Kom jij naar Feyenoord – Sparta? Neem dan onderstaande informatie goed door. Wij en zeker ook de spelers en staf hebben je gemist en kijken uit naar je komst; welkom thuis in De Kuip!

Coronatoegangsbewijs noodzakelijk
Voor het bezoeken van deze wedstrijd dien je naast een geldig wedstrijdticket ook in het bezit te zijn van een coronatoegangsbewijs. Dit kan in de vorm van een negatieve testuitslag van maximaal 24 uur oud, herstelbewijs (maximaal 6 maanden oud) of een vaccinatiebewijs. Deze kunnen worden aangemaakt via de CoronaCheckApp of coronacheck.nl. Supporters met een wedstrijdkaart kunnen via ‘Testen voor toegang’ een afspraak maken voor een (gratis) sneltest. Voor supporters onder de 13 jaar volstaat een wedstrijdticket om binnen te komen.

Daarnaast geldt er een mondkapjesplicht. Je dient een mondkapje te dragen vanaf het moment dat je in de rij staat bij de ingang van het stadion. Het mondkapje mag alleen worden afgezet op de zitplaats en om te eten of drinken. Daarnaast is het verplicht om 1,5e meter afstand te bewaren; ook op de tribunes.

Tijdsloten
Vanwege de huidige coronamaatregelen vragen wij supporters gespreid naar binnen te gaan. Om de toestroom te versoepelen en de wachtrij te verkorten, adviseren wij jou om je in jouw tijdsvak te melden bij de poort, het tijdsvak hebben wij jou per e-mail toegezonden. De poort staat vermeld op jouw ticket. De poorten van het stadion zijn vanaf 10:45 uur geopend, anderhalf uur voor de aftrap. De loketten van Service & Tickets zijn al geopend vanaf 08:45 uur.

Houd je ticket, coronabewijs en ID gereed
Bij de poorten van het stadion wordt om drie zaken gevraagd: een wedstrijdkaart, een geldig ID-bewijs en een negatieve test, herstelbewijs of vaccinatiebewijs in de CoronaCheck-app of per mail. Let op: download en controleer voor vertrek al je QR-code en zet deze in de CoronaCheck-app en in het geval van een vaccinatiebewijs op ‘NL’. Zorg bovendien dat je de drie hierboven genoemde zaken gereed hebt bij de poort; dit versnelt de instroom.

Tassenbeleid
Wegens het aangescherpte tassenbeleid gelden er specifieke regels voor een bezoek aan het stadion. Alleen tassen van A4 formaat (30,0 cm x 21,0 cm x 10,0 cm) worden toegelaten. Tassen (of koffers of andere goederen) groter dan A4 zullen (op eigen risico) worden ingenomen. Na afloop van de wedstrijd is het mogelijk om de tas weer op te halen.

Vervoer
Feyenoord adviseert supporters indien mogelijk zoveel mogelijk met de fiets, scooter of het openbaar vervoer naar het stadion te komen. Voor de fietsers en scooters is er een gratis bewaakte fietsenstalling op P4. Reis je met het OV? Houd je dan ook daar aan de regels en richtlijnen. Het dragen van een mondkapje is verplicht.

Geen tramverkeer naar het stadion
Vanwege een demonstratie is er geen tramverkeer mogelijk naar het Stadion. De RET geeft de volgende reismogelijkheden:

Met de trein vanaf Rotterdam Centraal of Blaak naar station Rotterdam Stadion
Met de metro naar Station Maashaven, vanaf daar met tramlijn 2 of 23 naar halte Breeplein
Met de auto parkeren op P+R Beverwaard, vanaf daar via een aangepaste route naar halte Breeplein.
Ga voor meer informatie naar de website van de RET.

Trein
Reis je met de trein? Op de wedstrijddag stoppen er treinen op Station Stadion, plan je reis via ns.nl.

Auto
Kom je met de auto? Bereid je reis dan goed voor en reserveer (wanneer mogelijk) een parkeerplek rondom De Kuip.

Ook de Feyenoord Supportersbus is terug! Wil jij op een makkelijke, goedkope en snelle manier naar De Kuip reizen én voor de deur van het stadion worden afgezet? Neem dan de Feyenoord Supportersbus, een pendeldienst die op wedstrijddagen vanuit verschillende windrichtingen groepen supporters gezamenlijk naar De Kuip brengt en na afloop weer terugbrengt naar de plaats van vertrek. De aankoop is mogelijk tot zaterdag 5 februari 12:00 uur.

Sinds 1 juli 2020 zijn alle stadions in de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Het is om die reden dus niet toegestaan te roken op de tribune, binnenring en trappen van Stadion Feijenoord, De Kuip. Daarnaast willen we alle supporters vragen de trappen vrij te houden om een goede doorstroming te kunnen waarborgen.

Alvast dank voor jouw medewerking en tot zondagmiddag!

bron: Feyenoord.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply