Nieuws

Bezoekersinformatie Feyenoord – Levante UD

on

Zondag is het zover: dan speelt Feyenoord de eerste thuiswedstrijd van het seizoen 2018-2019! De tegenstander tijdens de traditionele openingswedstrijd is dit jaar het Spaanse Levante UD, dat uitkomt in de Primera Division. Kom jij zondag ook naar De Kuip? Lees dan onderstaande reis- en bezoekersinformatie voor Feyenoord – Levante (aanvang 14:30 uur).

Kom op tijd naar De Kuip!

Feyenoord verwacht voor de openingswedstrijd grote drukte in en rondom het stadion. Om die reden adviseert de club om bijtijds naar De Kuip te komen. Ga goed voorbereid op weg en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. De toegangspoorten van het stadion gaan om 13:00 uur open, anderhalf uur voor de aftrap. Rond 13:30 uur betreden oud-spelers van Feyenoord het veld voor een groepsfoto, die traditioneel wordt gemaakt op de dag van de openingswedstrijd.

Poorten Olympiazijde eerder open
Evenals vorig seizoen gaan de stadionpoorten aan de Olympiazijde dit seizoen eerder open. Supporters hebben vanaf 12:00 uur (tweeënhalf uur voor de aftrap van de wedstrijd) toegang tot de blauwe zijde van het stadion. Hier kan je onder meer voor een hapje en drankje terecht bij De Vereeniging.

Houd rekening met de hitte
Ook in Rotterdam-Zuid wordt het zondag weer een zomerse dag. De temperatuur kan oplopen naar tussen de 25 en 30 graden Celsius. Houd hier rekening mee, zorg voor bescherming tegen de zon en drink voldoende water. Flesjes zonnebrand tot 100ml en kleine flesjes water zijn toegestaan.

Openbaar vervoer
We adviseren bezoekers van onze thuiswedstrijden om zoveel mogelijk gebruik te maken van het openbaar vervoer. De NS zet pendeltreinen in vanaf zowel Dordrecht Centraal als Rotterdam Centraal naar station Rotterdam Stadion. Zoals altijd rijdt tramlijn 12 van de RET tussen Rotterdam Centraal en De Kuip. Deze trams rijden ook vanaf P+R Beverwaard, waar je gratis je auto kunt parkeren. Reizen met bus en tram van de RET is drie uur voor en twee uur na de wedstrijd gratis.

Introductie bewaakte fietsenstalling
Omdat steeds meer mensen met de fiets naar De Kuip komen, worden met ingang van dit seizoen voorzieningen om fietsen op een veilige en makkelijke manier te parkeren opgezet en steeds verder uitgebreid. Komende zondag wordt de eerste bewaakte fietsenstalling aan de noordzijde van het Maasgebouw gerealiseerd. Bezoekers kunnen hier hun fiets voor één euro veilig parkeren. Er is plaats voor ongeveer 300 fietsen. De ervaringen van komende zondag worden gebruikt om de stallingen verder te optimaliseren en uit te breiden naar andere locaties rondom De Kuip.

Auto
Kom je met de auto naar de openingswedstrijd? Houd in dat geval rekening met grote drukte en een schaarste aan parkeerplaatsen. Bezoekers zonder parkeerkaart adviseren we om gebruiken te maken van P+R Beverwaard en vandaaruit met de tram verder te reizen.

Gewijzigde verkeerssituatie De Veranda
Bezoekers die gewend zijn te parkeren in het Veranda-gebied tegenover De Kuip moeten rekening houden met een veranderde verkeerssituatie. Afgelopen zomer is met alle belanghebbenden hard gewerkt aan maatregelen om de verkeerscirculatie in dit gebied voor en na wedstrijden te verbeteren. Vanaf komende zondag worden deze maatregelen doorgevoerd. Concreet betekent dit dat de routes van en naar de verschillende gebieden zijn gewijzigd. Het advies is om de borden te volgen. Ook na de wedstrijd worden andere maatregelen genomen, waardoor je wellicht een andere route moet rijden dan je gewend bent. Samen met de gemeente en politie zorgen we er zo voor dat iedereen na de wedstrijd zo vlot mogelijk door kan rijden.

Wegwerkzaamheden en –afsluitingen
De Maastunnel is in zuidelijke rijrichting nog steeds afgesloten. Werkzaamheden aan de Coolsingel zorgen ervoor dat deze straat juist in noordelijke richting is afgesloten. Daarnaast is de hoofdrijbaan van de A16 richting het noorden dicht, ter hoogte van de van Brienenoordbrug. De parallelbaan blijft open voor het verkeer. De Kuip is dus gewoon bereikbaar, maar de kans bestaat dat er wat file staat vanuit het zuiden.

Volg #feylev op social media
Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – Levante of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feylev), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook, en Instagram óf via het liveblog in de Feyenoord App. Dankzij de handige pushmeldingen (met goaltune) weet je als eerste wanneer er wordt gescoord!

Feyenoord Fanshops
Voor het betreden van het stadion ben je van harte welkom in de Feyenoord Fanhops. Beide clubwinkels bij De Kuip zijn uiteraard geopend en je kan er terecht voor een groot aantal clubartikelen, zoals bijvoorbeeld het nieuwe thuis- en uittenue van seizoen 2018-2019.

Houd de trappen vrij
Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Steun Feyenoord positief!
Feyenoord hoopt zondag op een succesvolle aftrap van het nieuwe seizoen in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren en geen (illegaal) vuurwerk en/of fakkels af te steken.

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een geslaagde middag in De Kuip toe!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login