Nieuws

Bezoekersinformatie Feyenoord – FC Twente

on

De tweede oefenwedstrijd van seizoen 2020-2021 staat aankomende zondag op het programma. Vanaf 14:30 uur speelt Feyenoord wederom thuis in De Kuip en deze keer is FC Twente de tegenstander. Vanwege de coronamaatregelen mogen er maximaal 5.000 bezoekers aanwezig zijn. Ben jij van plan de wedstrijd te bezoeken? Neem dan onderstaande informatie goed door.

Houd je aan de regels
Feyenoord verzoekt alle supporters om zich zondag aan de regels en richtlijnen te houden die van kracht zijn ter bestrijding van het coronavirus. De club volgt hierin de lijn van het RIVM. Dit betekent onder meer dat alle bezoekers anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden, tenzij je uit hetzelfde huishouden komt. Bezoekers uit hetzelfde huishouden mogen net als jongeren onder 18 jaar naast elkaar zitten.

Mondkapje verplicht
Het is voor alle supporters die zondag naar De Kuip komen verplicht om een mondkapje te dragen. Dit geldt vanaf het moment van aankomen bij de rij bij de toegangspoorten om naar binnen te gaan tot bij verlaten van het stadion. 

Zingen niet toegestaan
Het is zondag niet toegestaan om te zingen en te schreeuwen in De Kuip. Dit om het besmettingsrisico zoveel mogelijk te beperken.

Gespreid naar binnen
De poorten van het stadion gaan zondag om 13:00 uur open (Olympiazijde om 12:30 uur). Vanwege de coronamaatregelen vraagt Feyenoord aanwezige supporters om gespreid het stadion binnen te gaan. Supporters met een kaart ontvangen vrijdag per mail een tijdsperiode die aangeeft van hoe laat tot hoe laat hen geadviseerd wordt zich te melden bij de poorten, zodat de anderhalve meter afstand gewaarborgd kan blijven. De club benadrukt dat kaarten voor deze oefenwedstrijd op naam staan en niet overdraagbaar zijn.

Vervoer
Feyenoord adviseert supporters indien mogelijk zoveel mogelijk met de fiets of scooter naar het stadion te komen. Reis je met het OV? Houd je dan ook daar aan de regels en richtlijnen. De RET zet extra trams in richting halte Stadion Feyenoord (tram 12).

Betaal met PIN
Het is zondag niet mogelijk om cash te betalen in De Kuip. Zorg dus dat je kunt pinnen indien je munten en consumpties wil aanschaffen.

Tassenbeleid
Zondag geldt een aangescherpt tassenbeleid. Alleen tassen van A4 formaat of kleiner worden toegelaten.

Rookvrij stadion
Sinds 1 juli 2020 zijn alle stadions in de Nederlandse Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie rookvrij. Dat betekent dat vanaf seizoen 2020/2021 roken in De Kuip niet meer is toegestaan.

Het besluit om de voetbalstadion rookvrij te maken is in gezamenlijkheid van alle clubs genomen. Het initiatief sluit aan bij de beweging ‘Op weg naar een Rookvrije Generatie’, waarbij een rookvrije omgeving voor opgroeiende kinderen centraal staat. Omdat een bezoeker van een voetbalstadion door de vaste plaats over het algemeen geen mogelijkheid heeft om ergens anders te gaan zitten als er een roker in de buurt is, past roken in een stadion niet meer bij deze missie. Het is om die reden vanaf het huidige seizoen dus niet meer toegestaan te roken op de tribune, binnenring en trappen van Stadion Feijenoord, De Kuip. 

Gezondheidscheck
Feyenoord vraagt alle bezoekers om voor hun komst naar De Kuip de gezondheidscheck goed door te nemen. Het is belangrijk dat je alle vragen met ‘nee’ kan beantwoorden. De gezondheidscheck vind je hier.

Meer informatie over de coronamaatregelen in combinatie met jouw bezoek aan De Kuip aanstaande zondag vind je hier.

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login