Nieuws

Bezoekersinformatie Feyenoord – Fc Groningen

on

Feyenoord maakt zich op voor weer een doordeweekse avondwedstrijd, ditmaal in competitieverband. Vanaf 20:45 uur neemt het team van trainer Giovanni van Bronckhorst het op tegen FC Groningen. Ben jij erbij in De Kuip? In dit bericht lees je de belangrijkste reis- en bezoekersinformatie.

Kom op tijd naar De Kuip

Feyenoord verwacht donderdag grote drukte in en rondom het stadion. Om die reden adviseert de club om bijtijds naar De Kuip te komen. Ga goed voorbereid op weg en vertrek op tijd, zodat je geen minuut mist van de wedstrijd. Het stadion gaat om 19:15 uur open (anderhalf uur voor de aftrap).

Voorkom onnodige wachttijd bij de stadionpoorten

Bij sommige thuiswedstrijden van Feyenoord komt de instroom van supporters laat op gang. Gevolg is dat er kort voor de aftrap lange rijen voor de stadionpoorten ontstaan en niet iedereen op tijd is voor het begin van de wedstrijd. Voorkom onnodige wachttijd voor jezelf en je medesupporters door ruim op tijd het stadion te betreden, zodat niemand een minuut hoeft te missen van de wedstrijd en alle supporters de volle negentig minuten achter het team kunnen staan.

Poorten Olympiazijde eerder open

Evenals bij de vorige thuiswedstrijden van dit seizoen gaan de stadionpoorten aan de Olympiazijde donderdag eerder open. Supporters hebben vanaf 18:15 uur (tweeënhalf uur voor de aftrap van de wedstrijd) toegang tot de blauwe zijde van het stadion. Hier kan je onder meer voor een hapje en drankje terecht bij De Vereeniging.

Weersomstandigheden

Het belooft donderdag in Rotterdam een koude dag te worden, waarbij de (gevoels)temperatuur ‘s avonds kan dalen tot onder het vriespunt. Houd hier rekening mee, kleed je warm aan en zorg eventueel voor (extra) bescherming tegen de regen en kou. Winterkleding is uiteraard ook te koop in de Feyenoord Fanshops bij De Kuip. Check ook www.feyenoordfanshop.nl voor het assortiment.

Avondspits

Wie met de auto komt, dient rekening te houden met de avondspits. Op de Nederlandse (snel)wegen, de Ring Rotterdam, in en rondom het centrum van de stad en bij De Kuip kan extra drukte ontstaan. Houd daarom rekening met extra reistijd.

Openbaar vervoer

Feyenoord raadt bezoekers van Feyenoord – FC Groningen aan om met het openbaar vervoer naar De Kuip te komen. Feyenoord-supporters kunnen zoals bij iedere thuiswedstrijd drie uur voor en na de thuiswedstrijden van Feyenoord gratis reizen in alle tram- en buslijnen van de RET. Het gratis vervoer is geldig op vertoon van een wedstrijdkaart, in alle RET tram- en buslijnen.

Treinen

De NS laat donderdag pendeltreinen rijden tussen station Rotterdam Centraal en station Rotterdam Stadion. Ben jij van plan met de trein naar De Kuip te reizen? Hou dan www.ns.nl in de gaten voor het meest actuele reisadvies en/of eventuele vertragingen.

Parkeren Beverwaard

Bezoekers die per auto naar De Kuip reizen, kunnen hun auto ook parkeren op P+R Beverwaard, aan de Edo Bergsmaweg 1 in Rotterdam. Vanaf dit parkeerterrein kun je op vertoon van je seizoen- of wedstrijdkaart gratis van en naar De Kuip reizen via Tramlijn 12 of 23. Via www.vanAnaarBeter.nlkun je voorafgaand aan je reis bekijken waar in Nederland wegwerkzaamheden zijn.

Volg #feygro op social media

Wil je als eerste het laatste nieuws lezen over Feyenoord – FC Groningen of wil je extra in de stemming komen voor de wedstrijd? Volg alles rondom het duel in De Kuip op social media (hashtag #feygro), via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook, en Instagram óf via de Feyenoord App, waar alle posts van Feyenoord op Twitter en Instagram in één overzicht te zien zijn.

Hou de trappen vrij

Hoewel er genoeg zitplaatsen zijn in het stadion, komt het voor dat mensen op de trap plaatsnemen. Om veiligheidsredenen dienen de trappen echter vrij te blijven. Feyenoord vraagt daarom iedereen om uitsluitend plaats te nemen op het vak en de stoel waar hij of zij recht op heeft. Bij vakken met ongenummerde stoelen het vriendelijke verzoek om de stoeltjes niet te gebruiken voor jassen of tassen. Denk aan je medesupporters en schuif zo ver mogelijk door.

Steun Feyenoord positief

Feyenoord hoopt donderdag op een succesvolle wedstrijd in De Kuip en rekent hierbij op de positieve steun van het legioen. De club verzoekt alle bezoekers dan ook zich te onthouden van kwetsende of racistische spreekkoren.

Vuurwerk

Feyenoord doet een dringend beroep op alle supporters om geen vuurwerk (zoals fakkels, rookpotten en knalvuurwerk) af te steken in De Kuip. Meer informatie over het afsteken van vuurwerk en de mogelijke gevolgen er van vind je hier. Voorkom schade aan je medesupporters, je club en/of het stadion en neem niet het risico van een langlopend stadionverbod!

Feyenoord rekent op ieders medewerking en wenst alle supporters een prettige reis en een mooie avond in De Kuip toe!

Bron: Feyenoord.nl

Aanbevolen voor jou

You must be logged in to post a comment Login