Nieuws

Bewaking Markthal flink opgeschroefd 

on

De bewaking van de Markthal in Rotterdam is flink opgeschroefd met het oog op de komst van AS Roma-supporters naar Rotterdam.

Waar normaal drie beveiligers een oogje in het zeil houden, lopen vandaag en morgen rond de twaalf toezichthouders rond in het complex aan de Binnenrotte. ,,Mocht het voor de wedstrijd van morgen grimmig worden, dan gaat de deur meteen op slot,” zegt directeur Maarten van Lier van de Markthal.

Vorige week vrijdag, vlak na de rellen in Rome bij de heenwedstrijd tussen AS Roma en Feyenoord (1-1), is er al contact geweest met de politie over maatregelen om eventuele vernielingen in de koopkathedraal te voorkomen. De Italiaanse supporters worden opgevangen in de Oude Haven, vlakbij de Markthal. De uitgang van het terrein is aan de kant van de Willemsbrug, en niet aan de Blaak, tot opluchting van Van Lier.

,,We hebben afgesproken dat welwillende fans naar binnen kunnen, maar grote groepen worden doorverwezen naar de Oude Haven,” zegt hij. ,,Wie met een vriendelijke Italiaanse lach bij de draaideur komt, zullen we niet weigeren.” De Markthal is verzekerd tegen vandalisme. ,,Al hebben we te maken met een behoorlijk eigen risico.”

Bliksembezoek
Vandaag al bracht de eerste groep Italiaanse fans een bliksembezoek aan de Markthal. Ze maakten wat foto’s en kochten een voorraadje bier. ,,We hadden deze mensen in de gaten en stonden strategisch opgesteld,” zegt een bewaker. ,,Ze hebben een worstje genuttigd en gingen weer naar buiten. Ik zag de voetbalsjaaltjes onder hun jas.” 

De supporters zelf weigerden commentaar. Mede-eigenaar Danilo Emanuele van Pastabar Sicily verwacht niet dat er problemen komen. ,,Ik ga ervan uit dat iedereen z’n gezonde verstand gebruikt. En als er een ruit van de Markthal mocht sneuvelen, dan zetten we er gewoon een nieuwe in. Heel simpel.”

Bron: Rijnmond.nl
You must be logged in to post a comment Login