Nieuws

Betrokkenen snel aan tafel voor duel van volgende week

on

De gemeente Rotterdam, politie, openbaar ministerie en Feyenoord gaan op korte termijn om de tafel om te kijken of er extra maatregelen moeten worden genomen voor het duel van volgende week in Rotterdam. Feyenoord speelt dan in de eigen Kuip de return tegen AS Roma. Bij dit duel worden ruim 2400 supporters vanuit Rome verwacht.

„We zullen met de betrokken partijen overleggen wat er nodig is”, aldus een gemeentewoordvoerder. Burgemeester Aboutaleb, net terug van zijn reis in de Verenigde Staten, heeft nog geen moment gepland.

Supportersvereniging Feyenoord wil samen met de Rotterdamse club de rellen in Rome evalueren. Zegt manager algemene zaken Joop Verschuuren van de supportersvereniging. Hij is geschokt door de onlusten van woensdagavond en gistermiddag.

Welke gevolgen er zijn voor de relschoppers als ze weer terug zijn in Nederland, weet Verschuuren nog niet. “Vandaar de evaluatie.” “Of er consequenties zijn voor Feyenoord? Naar mijn weten is er niets in het stadion gebeurd en is alles daar goed verlopen”, aldus Verschuuren.

Gisteren zei algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord dat hij niet denkt dat de UEFA de club zwaar zal straffen. “De UEFA oordeelt over wat er in het stadion gebeurt en, dat heb je zelf gezien, dat was zo vlekkeloos als wat”, zei hij in Nieuwsuur. Inmiddels heeft de EUFA laten weten dat er geen consequenties zijn voor de Rotterdamse club.

Tientallen fans werden in Rome opgepakt. Drie van hen kregen 16 maanden cel, zes andere acht maanden en enkele fans hebben een schikking getroffen van tienduizenden euro’s. De Nederlandse ambassadeur heeft de burgemeester van Rome toegezegd alle medewerking te verlenen om de hooligans in Nederland gestraft te krijgen. De minister van Italië verwacht excuus van Feyenoord.

Bron; Feyenoordnet.nl

(null)

You must be logged in to post a comment Login