Nieuws

Betaald voetbal spreekt van ‘misverstand’ rond proef met publiek

on

Premier Mark Rutte kondigde dinsdagavond op de persconferentie aan dat er in januari een proef gaat plaatsvinden met publiek in enkele stadions, de zogeheten Fieldlabs. Het betaald voetbal pleit er echter al wekenlang voor dat in alle stadions weer in beperkte aantallen publiek wordt toegelaten, net als aan het begin van het seizoen.

,,Hier lijkt sprake van een misverstand”, zegt Jan de Jong, directeur van de Eredivisie CV, ook namens voetbalbond KNVB en de Coöperatie Eerste Divisie (CED) tegen het Algemeen Dagblad. ,,Het betaald voetbal heeft de afgelopen maanden voortdurend aangegeven bij, en besproken met de ministeries Justitie en Veiligheid en Volksgezondheid, Welzijn en Sport dat de Fieldlabs zouden plaatsvinden naast het spelen met beperkt publiek. Niet in plaats van.”

Volgens Jan de Jong in het AD is het voetbal met Fieldlabs niet echt verder geholpen. “Wij hebben nu echt keihard publiek nodig. Uiteraard voorzien we de maatschappij graag van zinvolle data, dat is ook onze taak en dat doen we graag, maar wel in combinatie met beperkt publiek bij alle wedstrijden in het betaald voetbal.”

Bron: AD.nl

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply